Terase construite ilegal pe plajă. „Au termen 72 de ore să dezafecteze zona”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Construcţie ilegală pe plaja din Constanţa                                                    FOTO: ABADL
Construcţie ilegală pe plaja din Constanţa                                                    FOTO: ABADL

Mai multe terase şi beach bar-uri construite ilegal vor fi demolate chiar de către cei care le-au ridicat. Măsura a fost dispusă de ABADL în urma unui control.

În urma unui control efectuat pe plaja din municipiul Constanţa, inspectorii Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanţa din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) au dat termene de remediere a neregulilor constatate şi au sancţionat cu avertisment verbal patru operatori de plajă, care nu respectau prevederile contractului cadru de închiriere a plajei Mãrii Negre.

Din verificările efectuate în teren s-a constatat că cei patru operatori de plajă (Quick Class SRL, Mystic Beach SRL, Pantheon Management SRL şi Mega Telecom Solution) nu deţineau acte tehnico-juridice din partea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral pentru mai multe construcţii uşoare de tip beach - bar sau terase, amplasate pe sectoarele de plajă pentru care au fost încheiate contracte de închiriere cu A.B.A.D.L. „Menţionez că pentru zona respectivă P.U.Z. –ul de amenajare a plajei Constanţa este în procedură de elaboare şi avizare”, a declarat directorul A.B.A.D.L., Bogdan Bola.

Inspectorii din cadrul S.G.A. Constanţa au notificat operatorii de plajă „şi le-au dat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcţiile ilegale şi le-au pus în vedere că sectoarele de plajă trebuie să fie aduse la starea iniţială”, se arată într-un comunicat de presă remis de ABADL.

Operatorilor de plajă li s-a reamintit faptul că trebuie să asigure pemanent o suprafaţă de plajă liberă pe toată lungimea sectorului de plajă, corespunzătoare unei lăţimi de 5 metri de la linia apei, în vederea realizării lucrărilor de intervenţie, întreţinere, igienizare şi ecologizare mecanizată, iar pe această suprafaţă de plajă se interzice amplasarea oricăror dotări de plajă.

„Având în vedere cele constatate de inspectorii SGA din cadrul A.B.A.D.L., solicităm tuturor operatorilor de plajă respectarea întocmai a prevederilor contractului de închiriere, în caz contrar se vor aplica prevederile articolului 14, Capitolul: Răspunderea contractuală din contractul de închiriere”, a mai adăugat, directorul A.B.A. Dobrogea-Litoral Bogdan Bola.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Apele unor pâraie, pline de PET-uri. „Natura ne înapoiază gunoaiele”

Lacul natural transformat în groapă de gunoi. Zona este vizitată de turiştii care vin pe litoral



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite