Tânărul cuplu de aur al baletului constănţean, calificat pentru finala Grand Prix de la New York

Tânărul cuplu de aur al baletului constănţean, calificat pentru finala Grand Prix de la New York

Talentaţii Diana Georgia Ionescu şi Bogdan Cosmin Adrian FOTOGRAFII Adrian Mergiani

Diana Georgia Ionescu (13 ani) şi Bogdan Cosmin Adrian (19 ani) sunt produse ale şcolii de balet constănţene. Cuplul a obţinut trofeul în semifinala europeană a competiţiei Youth American Grand Prix, derulată în perioada 6-8 decembrie, la Bruxelles.

Ştiri pe aceeaşi temă

Diana Georgia Ionescu este elevă în clasa a VIII-a a Colegiului Naţional de Arte Regina Maria. Bogdan Cosmin Adrian a absolvit anul acest colegiul şi este student în anul I la Universitatea Ovidius, Facultatea de Arte, specializarea Artele spectacolului – Coregrafie.

Diana a obţinut premiul I la secţiunea Dans clasic, categoria Juniori, iar Cosmin a cucerit premiul I la secţiunea Dans contemporan, categoria Seniori.

Diana, sub îndrumarea profesoare Carmen Chilea, director adjunct al colegiului, a participat în concurs cu o variaţie din „Arlechinada“ de Gaetano Donizetti şi cu o variaţie din „Satanella“ de Cesare Pugni. Cosmin s-a prezentat cu două dansuri, „Money“ - muzică Pink Floyd şi „Cold Song“ - muzică Klaus Nomi, în coregrafia aceleiaşi profesoare Carmen Chilea, fostul său dascăl.

Cei doi balerini au evoluat şi la secţiunea Duet, cu un dans contemporan, cu care de asemenea s-au calificat pentru marea finală de la New York.

Cei doi talentaţi balerini s-au calificat în marea finală de la New York a Youth American Grand Prix (YAGP), ce se va desfăşura în aprilie 2014.

Ca răsplată a performanţei lor, Diana şi Cosmin au primit câteva burse. Diana Georgia Ionescu a primit trei burse - două de scurtă durată, la München şi Zürich, şi una la Monte Carlo, ce îi va permite să urmeze studiile complete la Academia de Balet „Princess Grace“. Bogdan Cosmin Adrian a obţinut o bursă de studiu la München.

Diana şi Cosmin au fost însoţiţi la Bruxelles de cea care-i pregăteşte în afara orelor de şcoală, renumita balerină Betty Lux Pândichi. 

Împreună cu profesoara Betty Lux Pândichi, după premierea de la Bruxelles Foto Arhivă personală

Vă mai recomandăm

Copiii care ne dau speranţă. Chimistul, Tehniciana şi Balerina

VIDEO Olimpicul naţional de la Dans, pe podium la „România dansează“. Reuşită pentru Cosmin şi fratele său Mihai

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: