Tabelul celor mai bune alimente pentru sistemul digestiv. În cât timp se „topesc“ fructele, comparativ cu carnea de porc

Tabelul celor mai bune alimente pentru sistemul digestiv. În cât timp se „topesc“ fructele, comparativ cu carnea de porc

Fructele trebuie mâncate pe stomacul gol FOTO www.dozadesanatate.ro

De nenumărate ori după ce mâncăm ne simţim obosiţi, ne ia somnul şi ne simţim balonaţi. „Vinovate“ sunt alimentele pe care tocmai le-am consumat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu cât timpul de digerare al alimentelor este mai mic, cu atât ele sunt mai sănătoase, spun nutriţioniştii. Dacă apa ajunge imediat în intestine, carnea de porc are un drum lung: nu mai puţin de şase ore. 
 
Alimentele crude se digeră mult mai repede decât cele preparate termic, prin prăjire şi chiar fierbere.

Sucul de fructe se digeră în 15 – 20 de minute, legumele crude sau salatele fără ulei în 30 – 40 de minute, fasolea şi mazărea în două ore.

Când mâncăm carne de pui, trebuie să ştim că ea poate fi digerată în două ore, carnea de vacă în patru ore, la fel ca şi carnea de oaie. În schimb, carnea de porc poate fi digerată în şase ore. Peştele, în schimb, se digeră într-o oră. 
 
Timp îndelungat de digestie îl au şi nucile – trei ore, seminţele de floarea soarelui şi de dovleac – trei ore, iar produsele lactate – două ore. 
 
Dimineaţa, este important să mâncăm fructe, pentru că ele ne dau energie pentru întreaga zi. 
Nutriţioniştii ne sfătuiesc să nu mâncăm fructe după un alt aliment, mai greu de digerat, întrucât fructele vor rămâne în stomac câteva ore, practic atâta timp cât se va digera celălalt aliment.

În cazul în care fructele stau mai mult de 30 de minute în stomac ele vor începe să fermeteze şi vor crea neplăceri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: