Suferinţa unei femei care şi-a pierdut sora în incendiul de la ATI: „Era mizerie. Stătea toată dezbrăcată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sora femeii a murit în incendiul de la Secţia ATI foto: Călin Gavrilaş
Sora femeii a murit în incendiul de la Secţia ATI foto: Călin Gavrilaş

Rudele victimelor de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa au stat ore întregi în faţa unităţii medicale pentru a afla informaţii despre cei dragi.

O femeie în lacrimi stătea vineri în faţa Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Îşi plângea sora mai mare despre care a aflat, neoficial, că a murit în incendiul de la Secţia ATI. 

Sora era internată în Spitalul de Boli Infecţioase din data de 20 septembrie, cu COVID-19. În urmă cu o săptămână a fost mutată pe Secţia ATI. Era în stare gravă, dar stabilă. Un medic rezident i-a transmis că pacienta a murit. 

„Am vorbit miercuri, m-am îmbrăcat în combinezonul acela, numai ochii mi se vedeau. Am vorbit cu ea puţin, era foarte slăbită, nu m-a cunoscut. Nu cred că a murit arsă. Cred că i s-a luat masca de oxigen după incendiu şi nu a mai respirat. Ea fără oxigen nu respira. Am venit de marţi de la Bucureşti pentru că mi-a spus că este foarte greu.”

„Vă daţi seama, era sora mea, era sora mea mai mare. Eu am stat la ea şi cum? E ca mama mea! Sunt terminată! E sora mea!”, spune femeia cu lacrimi în ochi.

Ea aminteşte şi de „sistemul” care face posibile astfel de tragedii.

„Tot sistemul şi conducerea şi toţi care se bat pentru ciolan că îi alegem pe ăia care promit. Suntem nişte fraieri că alegem oameni care sunt nepotriviţi, care sunt la conducere numai pentru bani! Numai banii contează la ei! Ei au bani şi îi duc în străinătate şi noi stăm în spitalele ăstea. Am intrat la ATI aici. Ce era la ATI? Foarte urât, foarte mizerie. Ce condiţii? Stătea toată dezbrăcată şi era cu o pătură din aia care te mânâncă.”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite