Stelian Ion, USR PLUS: „PNL a dat gol cu mâna. Noi primim felicitări, deşi nu ne-am clasat pe locul I. Ştim că oamenii au votat din disperare cu Chiţac“ VIDEO

Stelian Ion, USR PLUS: „PNL a dat gol cu mâna. Noi primim felicitări, deşi nu ne-am clasat pe locul I. Ştim că oamenii au votat din disperare cu Chiţac“ VIDEO

Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanţei, a declarat că nu va contesta rezultatul alegerilor locale de la 27 septembrie 2020, unde s-a clasat pe locul al doilea. Amiralul Vergil Chiţac are în plus 4.000 voturi la numărătoarea paralelă făcută de partide şi observatori independenţi.

Stelian Ion şi-a reproşat doar că n-a demontat mai energic „manipulările PNL“ din campania electorală, liberalii susţinând că singurul vot util contra PSD este doar cel acordat lui Vergil Chiţac, singurul candidat cu şanse să-l bată pe primarul PSD Decebal Făgădău. De remarcat că sondajele de casă îl dădeau pe Chiţac cu procente mult peste ceilalţi candidaţi. 

În acelaşi timp, Stelian Ion, care era la egalitate cu Vergil Chiţac la exit-poll, a ajuns cu doar 100 voturi peste Făgădău. „De aceea spunem că fiecare vot contează“, a subliniat Stelian Ion. 

USR PLUS nu a câştigat niciun primar în teritoriu, în judeţul Constanţa, singurul candidat aproape de victorie fiind cel de la Agigea, care a pierdut cu 30 voturi în faţa primarului PSD Maricel Cristian Cârjaliu, cu dosare penale. 

La Consiliul Local Constanţa, USR PLUS va avea probabil 9 consilieri, iar la Consiliul Judeţean Constanţa va avea 4 sau 5 consilieri. 

„E bizar că primeşti încontinuu felicitări, deşi nu ai fost clasat pe locul I - pentru că lumea şi-a dat seama despre ce a fost vorba în această campanie. De cealaltă parte vedem o atmosferă sumbră, pentru că atunci când dai gol cu mâna nu prea ai de ce să te bucuri. Este fabulos că am scăpat de PSD în Constanţa. PSD a însemnat corupţie generalizată, subdezvoltare, sărăcie“, a transmis Stelian Ion, caracterizat de Remus Negoi, şeful de filială, drept „paratrăsnet“ şi „stindard“. 

Liderii USR PLUS au atras atenţia că vor fi parteneri cu liberalii care vor să pună în practică programul „Constanţa renaşte“ şi că acest lucru se va întâmpla - pe de o parte pentru că PNL nu va avea încotro să nu colaboreze decât dacă vrea să refacă USL la Constanţa (perioadă în care prefect a fost actualul preşedinte PNL Bogdan Huţucă), fie pentru că politicienii locali nu se vor putea opune valului schimbării, dorit cu disperare de constănţeni.

Pe seama acestei disperări a fost pusă şi diferenţa de voturi dintre Chiţac şi Ion, pentru că mulţi dintre simpatizanţii USR PLUS au pus ştampila pe omul PNL, care era dat mai bine clasat în sondajele de pe piaţă.

Stelian Ion a promis că echipa USR PLUS va urmări şi se va implica în administrarea oraşului care merită o soartă mult mai bună, pe măsura potenţialului său. 

Ion, deputat USR PLUS de Constanţa, a evitat să spună ce rol va ocupa în administraţia locală, el îndreptându-şi acum atenţia spre alegerile generale din 6 decembrie 2020. 

Conform numărătorilor paralele efectuate de partide şi de organizaţiile de observatori independenţi, statistica arată aşa pentru Primăria Constanţei: 

Vergil Chiţac, PNL – 27.571 voturi
Stelian Ion, USR PLUS – 23.528 voturi
Decebal Făgădău, PSD – 23.411 voturi
Horia Constantinescu, PPUSL – 4.875 voturi
Corina Martin, Partidul Verde – 3.223 voturi
Palaz Claudiu, PMP – 2.386 voturi
Nicoleta Ploscaru, independent – 2.343 voturi
Mircea Dobre, Pro România – 1.886 voturi
Andrei Popescu, independent – 1.414 voturi
Marian Vasiliev, independent – 1.328 voturi
Anton Antoniadis, Uniunea Elenă din România – 1.288 voturi
Reşit Aila, independent – 942 voturi
Victor Cruceru, ALDE – 856 voturi
Constantin Frăţilă, LORD – 734 voturi
Tudorel Chesoi, ANŢ – 441 voturi
Muncaci Sorin, Partidul Neamul Românesc – 356 voturi
Aionesei Dan, Partidul Mişcarea Patrioţilor Români – 199 voturi 
 
La Consiliul Local Constanţa, PNL are 27,67%, USR PLUS - 23,85%, PSD - 19,92%. 
 
Clasamentul se păstrează şi la Consiliul Judeţean Constanţa, care a fost câştigat tot de PNL la preşedinte (Mihai Lupu candidat) şi la consilieri.
 
Procesul de numărare a voturilor este încă în curs de derulare. La Biroul Electoral Municipal (BEM) Constanţa, secţiile de votare îşi aşteaptă rândul pentru a preda sacii cu voturi.
 
„Nu am terminat încă nici numărarea, d-apoi centralizarea. Mai avem enorm de lucru“, au declarat reprezentanţi BEM Constanţa. 
 

Pe aceeaşi temă: 

Promisiunea noului primar al Constanţei, Vergil Chiţac: „Voi face tot ce ţine de mine pentru a readuce acest oraş acolo unde îi este locul“ 

Rezultate alegeri locale 2020. PNL câştigă Constanţa, după 20 ani de PSD. USR PLUS îl urmează la mică distanţă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările