FOTO Stelian Gheorghe, afaceristul implicat în dosarul de corupţie al şefei DIICOT, deţine un hotel şi o plajă în Mamaia

FOTO Stelian Gheorghe, afaceristul implicat în dosarul de corupţie al şefei DIICOT, deţine un hotel şi o plajă în Mamaia

Stelian Gheorghe pregătind o afacere în Bucureşti FOTO Click

Pe litoral, Stelian Gheorghe, afaceristul care a primit de la membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP sume colosale, este un personaj foarte puţin cunoscut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nici un personaj cu funcţie în Turism nu-l cunoaşte pe omul de afaceri bucureştean care a făcut parte dosarul de corupţie în care este implicată şi Alina Bica, şefa DIICOT. 
 
Tot ce ştiu autorităţile locale este faptul că el este „omul lui Udrea“. 
 
Stelian Gheorghe a achiziţionat hotelul Mamaia de cinci stele din staţiunea litorală, care a aparţinut societăţii Mamaia SA. Ulterior, hotelul a fost demolat şi pe spaţiul respectiv s-a început construcţia unui nou hotel, ce se va numi Bucureşti. 
 
Primăria Constanţa, scrie Ziua de Constanţa, a eliberat certificatul de urbanism nr. 547, al cărui beneficiar este SC Steda Beach SRL. Potrivit certificatului de urbanism vor fi alipite 5 terenuri în suprafaţă totală de 5.600 mp (lotul I - 396 mp, lot 2 – 2.329 mp, lot III – 512mp, lot IV – 1671 mp, lot V – 692mp). 
 
Aici se vor construi un hotel, restaurant P+3-4 E, circulaţii pietonale, spaţii verzi, alei auto şi pietonale, parcări, mobilier urban, panouri publicitare, corturi provizorii pentru diverse evenimente, construcţii şi instalaţii demontabile cu ocazia unor evenimente, locuri de joacă.

Societatea Steda Beach SRL Bucureşti aparţine soţilor Stelian şi Maria Gheorghe, afacerişti cunoscuţi în capitală. Stelian Gheorghe a mai fost implicat, de-a lungul vremii, în Steda Invest, Steda Residence şi Carpat Investments Group, mai scrie presa locală.

 
Aceeaşi firmă, Steda Beach SRL, a primit şi dreptul de administrare a unui sector de plajă în centrul staţiunii Mamaia. Conform Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, firma apare ca fiind câştigătoare în 2014 a unei porţiuni de plajă pe sectorul Mamaia V, obţinând un punctaj de Punctaj 78,6.  
 
Alina Bica, procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a fost reţinută joi seară de colegii ei de la DNA pentru abuz în serviciu. 
 
Potrivit procurorilor DNA, membrii comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP  "au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Nuţiu Emil, din cadrul S.C. Business Evaluator S.R.L., prin care a fost stabilită o valoare a terenului în suprafaţă de 13,0535 hectare de 377.282.300 lei, prin supraevaluarea acestuia cu suma de 263.327.559 lei (echivalentul a 61.714.021,6 euro), prejudiciind cu această sumă bugetul de stat".
 
Mai exact, membrii Comisiei au facilitat obţinerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian, Valentin Vişoiu, Adrian Andrici, acţionar la CS Universitatea Craiova, şi Gabriel Gheorghe. După ce ar fi primit despăgubirile aceştia ar fi împărţit prejudiciul de peste 61 de milioane de euro, astfel: Stelian Gheorghe - 46.288.238 euro, Valentin Vişoiu - 7.035.812 euro, Adrian Andrici - 4.196.800 euro şi Gheorghe - 4.196.800,2 euro.
 
Finanţatorul Clubului CS Universitatea Craiova, implicat în dosarul procurorului şef DIICOT
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: