Stareţ de mănăstire dus la puşcărie. A fost condamnat pentru conducere fără permis

Stareţ de mănăstire dus la puşcărie. A fost condamnat pentru conducere fără permis

Mandache Gheorghe, stareţul mănăstirii Hârşova

Stareţul mănăstirii a fost condamnat definitiv la 1 an şi 5 luni de închisoare cu executare. poliţiştii au pus în aplicare mandatul emis de magistraţi.

Încă un călugăr din Arhiepiscopia Tomisului are probleme cu legea. de data aceasta este vorba despre stareţul unei mănăstiri care a fost condamnat definitiv pentru conducere fără permis.

„La data de 22 octombrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al I.P.J. Constanţa au depistat, pe raza municipiului Constanţa, un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din localitatea Hârşova, judeţul Constanţa, pe numele căruia Judecătoria Lieşti a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an şi 5 luni închisoare pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul rutier”, se arată într-un comunicat al IPJ Constanţa.

Bărbatul încarcerat este Mandache Gheorghe, stareţul mănăstirii Prodromiţa din localitatea Hârşova. Numele lui de călugăr este Teofan. Părintele a fost depus de către poliţişti la Penitenciarul Poarta Albă.

În anul 2016 şi 2017, călugărul a fost prins de mai multe ori conducând în judeţele Iaşi şi vaslui fără permis.

În data de 5 octombrie, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis să respingă „apelul declarat de inculpatul Mandache Gheoghe împotriva sentinţei penale 72 din 12.06.2018 pronunţată de Judecătoria Lieşti. În baza articolului 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe inculpatul Mandache Gheoghe la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă.”

                Călugărul Teofan (stânga) alături de IPS Teodosie SURSA Facebook Lenuta Apetroaiei

Senţinţa dată de magistraţii Judecătoriei Lieşi vine după ce călugărul Teofan fusese condamnat în anul 2017 de Judecătoria Vaslui la 1 an şi 20 de zile pentru aceeaşi infracţiune. Slujitorul Domnului era în perioada de supraveghere de 2 ani.

Pe aceeaşi temă:

Oamenii Arhiepiscopiei Tomisului, acuzaţi că îmbălsămează morţi într-un garaj, în secret. Preotul coordonator: „E la mine în curte şi pot să fac ce vreau“

Soborul preoţilor cu dosare penale de la vârful Arhiepiscopiei Tomisului. Consilierul lui Teodosie care a reclamat că o enoriaşă a profitat sexual de el

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările