Spitalul Judeţean Constanţa, decorat de preşedintele Klaus Iohannis. În urmă cu o săptămână, unitatea era criticată de ministrul Sănătăţii

Spitalul Judeţean Constanţa, decorat de preşedintele Klaus Iohannis. În urmă cu o săptămână, unitatea era criticată de ministrul Sănătăţii

FOTO: Preşedinţia României

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, Preşedintele României, Klaus Iohannis,  a conferit Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler .

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceremonia de decorare a avut loc marţi, 16 aprilie, la Palatul Cotroceni. Preşedintele României a decorat mai multe spitale din ţară, printre ele aflându-se şi Spitalul Judeţean Constanţa.

Delegaţia constănţeană, care a reprezentat cea mai mare unitate spitalicească din Dobrogea, a fost formată din: Dr. Cătălin Nicolae Grasa, managerul SCJU Constanţa, Dr. Bogdan Obadă, director medical, As. Lic. Cornelia Banu, director de îngrijiri, Ec.Natalia Munteanu, director economic şi  Prof.Univ. Dr. Vasile Sârbu, fondator al Facultăţii de Medicină şi al şcolii chirurgicale constănţene dezvoltate în cadrul acestui spital.

„Avem nevoie de mai multe exemple precum cele oferite de dumneavoastră, cei prezenţi aici, care vă desfăşuraţi activitatea cu maximă responsabilitate în ciuda condiţiilor de muncă mai mult decât dificile!

Prin înaltele distincţii ale statului român pe care vi le ofer astăzi, vă transmit toată aprecierea mea pentru dăruirea cu care aveţi grijă de sănătatea noastră, a tuturor, şi pentru valorile pe care le promovaţi în rândul tinerei generaţii de profesionişti din domeniul sănătăţii”, le-a spus preşedintele Klaus Iohannis celor prezenţi la ceremonie.

Spitalul Judeţean de Urgenţă  „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa împlineşte luna aceasta 50 de ani de existenţă.

În urmă cu o săptămână, unitatea medicală a fost verificată de ministrul Sănătăţii. Sorina Pintea a precizat că a vizitat secţiile de neurologie, cardiologie şi pediatrie, menţionând că a găsit dezastru la neurologie.

În urma controlului, Spitalul Judeţean a demarat o anchetă internă. Astfel au fost luate măsurile:
 
- încetarea mandatului de asistent şef interimar pentru asistenta din Secţia Clinică Neurologie; 
- acordarea unui avertisment scris asistentei medicale din cadrul secţiei UPU-SMURD Constanţa, care a fost de serviciu în zona de triaj, în data de 07.04.2019;
- directorul de Îngrijiri a primit o atenţionare privind intensificarea controalelor pe secţiile unităţii, în consecinţă, au fost demarate verificări în toate secţiile.
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 
 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: