Spectacol grandios în aer şi la sol pe aeroportul din Tuzla. La show-ul aviatic au asistat peste 17.000 de oameni

Spectacol grandios în aer şi la sol pe aeroportul din Tuzla. La show-ul aviatic au asistat peste 17.000 de oameni

Spectacol aviatic la Tuzla FOTO Marius Bodu

Aeroportul ”Alexandru Podgoreanu” din Tuzla a găzduit sâmbătă, 19 august, cea de-a XI-a ediţie a spectacolului aviatic ”Aeromania” 2017. La eveniment au participat peste 17.000 de spectatori.

Spectacolul a fost deschis cu o demonstraţie a Statului Major al Forţelor Aeriene care au prezentat în zbor o aeronavă C-27 Spartan, două elicoptere de luptă YAR 330 Puma, precum şi demonstraţie a celebrelor MIG 21 Lancer, în formaţie de 3 aeronave.

Au urmat mai multe demonstraţii de acrobaţii aeriene a unor piloţi experimentaţi: Sorin Bochiş, Dan Ştefănescu (Suhoi) şi Jurgis Kairys.

Iubitorii spectacolelor aviatice, acrobaţiilor cu avioane şi a motoarelor puternice s-au bucurat timp de câteva ore şi de diferite prezentări de avioane. 

În primul rând este vorba de Lisunov (Li-2), singurul avion funcţional din lume. Au trecut prin faţa spectatorilor şi aparate de zbor folosite în agricultură, elicoptere AS365 Dauphin sau avioane ZLIN 142.

Seara a aparţinut Iacăriilor Acrobaţi cu trei aeronave YAK 52 şi pilotului Jurgis Kairys la bordul aparatului Suhoi-31. Ioan Postolache, Dan Ştefănescu şi Dan Conderman alături de Jurgis Kairys au simulat o scenă de luptă aeriană pe ritmurile trupei Rammstein.

Evenimentul s-a desfăşurat sub semnul jubileului, în 2017 împlinindu-se 50 de ani de la prima misiune de zbor realizată aici de piloţii AVIASAN pe 27 martie 1967.

Organizatorii au pregătit pentru spectatori şi alte surprize printre care: focuri de artificii, concerte rock live, concursuri, dar şi o expoziţie de maşini retro.

Pe aceeaşi temă:

Spectacol în aer, în apă şi pe uscat la Constanţa, de Ziua Marinei: sărbătoarea verii a adunat peste 10.000 de oameni

Spectacol aviatic pe Aeroportul din Tuzla. Singurul avion Lisunov din lume, prezent la Aeromania 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: