Spaţiul aerian al României, păzit de canadieni. Cinci avioane CF-18 Hornet şi 135 de militari vor ajunge în România

Spaţiul aerian al României, păzit de canadieni. Cinci avioane CF-18 Hornet şi 135 de militari vor ajunge în România

FOTO Adevărul

Armata canadiană va contribui cu cele cinci avioane la misiunile de poliţie aeriană NATO din această zonă. Militarii canadieni vor sosi în luna septembrie la Mihail Kogălniceanu.

Armata canadiană trimite aproximativ 135 de militari şi cinci CF-18 Hornet pe baza militară Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa pentru a participa la misiunile de poliţie aeriană îmbunătăţită ale NATO, arată publicaţia canadiană Ottawa Citizen.

Forţele militare vor ajunge la malul mării în luna septembrie, iar misiunea lor se va încheia în decembrie 2018.

Misiunea forţelor canadiene face parte din operaţiunea REASSURANCE, iar cele cinci avioane CF-18 Hornet vor spori capacităţile de poliţie aeriană a României.

Armata canadiană a mai participat la misiuni NATO în România în perioada septembrie-decembrie 2017, în Lituania în perioada septembrie-decembrie 2014 şi în Islanda până în iunie 2017.

Armata canadiană a desfăşurat prima misiune de poliţie aeriană în România în perioada aprilie - august 2014, pe baza aeriană de la Câmpia Turzii.  

Pe aceeaşi temă:

Klaus Iohannis, la Constanţa, de Ziua Marinei: „România nu poate fi o ţară puternică fără o armată puternică, dotată pe măsură“

Schimbare la conducerea Centrului de Scafandri. Drapelul de luptă al unităţii a fost decorat

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: