UPDATE Sorin Strutinski, omul lui Mazăre, reţinut de procurorii DNA. Omul de afaceri este acuzat că a primit de la denunţător suma de 635.886,80 lei

UPDATE Sorin Strutinski, omul lui Mazăre, reţinut de procurorii DNA. Omul de afaceri este acuzat că a primit de la denunţător suma de 635.886,80 lei

Sorin Strutinski FOTO Observator Constanţa

Sorin Strutinski, trezorierul cuplului Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, a fost săltat de pe stradă şi dus la DNA Bucureşti. El este acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 19.30 Sorin Strutinsky, preşedintele CVM Tomis Constanţa, a fost reţinut de procurorii DNA într-un dosar în care este suspectat de dare de mită şi trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare.

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, preşedintele Soti Cable Neptun SRL şi al CVM Tomis Constanţa, a fost ridicat de anchetatori, miercuri, din Capitală, şi dus la DNA cu mandat, pentru a fi audiat într-un dosar în care e suspectat de dare de mită şi trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit unor surse judiciare, în cursul anului 2012, Sorin Strutinsky ar fi pretins de la denunţător o sumă de bani, precizată sub aspectul cuantumului ca reprezentând un procent de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către SC Argos Industrial SRL (ca parte a unui consorţiu de firme), în temeiul contractului nr. /11.12.2012, încheiat cu Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A. Constanţa (dragaj de întreţinere pe Canalul Dunărea – Marea Neagră şi pe Canalul Poarta Albă – Midia - Năvodari).

În schimbul sumelor de bani pretinse, Sorin Strutinsky, prevalându-se de influenţa exercitată asupra funcţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile S.A. Constanţa, ar fi promis că va determina funcţionarii instituţiei ultim menţionate să respecte obligaţiile contractuale asumate, referitoare la plata preţului, faţă de S.C. Argos Industrial SRL.

În acest sens, potrivit surselor citate, pe parcursul desfăşurării activităţii infracţionale, consorţiul de firme din care făcea parte SC Argos Industrial SRL, ar fi încasat preţul lucrărilor executate (12.744.039 lei şi tva aferentă de 3.058.569,53 lei), în baza contractului antemenţionat. Ulterior, în baza pretinderii iniţiale, Sorin Strutinsky ar fi primit de la denunţător, suma de 635.886,80 lei, banii fiind viraţi din conturile bancare ale SC Argos SA, în conturile bancare ale societăţilor comerciale indicate de către cel prim menţionat, respectiv SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, SC Panel Building System SRL, SC CDS Project SRL, SC Classic SRL şi SC New Open Sector SA

De asemenea, sursele citate arată că Sorin Strutinsky ar fi primit în numerar şi suma 25.000 euro, urmând ca diferenţa de încasat, în cuantum de 112.000 lei, să fie achitată în cursul anului 2015.

„Nu mai există respect în ţara asta pentru muncă“

La sfârşitul anului trecut, Sorin Strutinsky, partener de afaceri cu Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, a trimis un comunicat prin care îşi expune punctul de vedere asupra ultimului dosar în care Agenţia Naţională de Integritate îl acuză pe Mazăre de conflict de interese pentru că a atribuit contracte firmelor conduse de Strutinsky.

„Ca om de afaceri nu pot să nu observ cum, în ultimii 25 de ani au luat fiinţă nenumărate instituţii care ne avizează şi controlează încât aproape au ajuns să fie mai mulţi ca noi, cei care producem plusvaloare. Chiar nu aveţi ruşine?  Sau vreţi să plecăm din ţară?  Dacă nu ne mai găsiţi la următorul control, ce faceţi? 

Nu mai există respect în această ţară pentru muncă, pentru continuitate, a început să fie mai mult un dispreţ la adresa celor care, în aceste vremuri, abia îşi trag sufletul, sufocaţi de impozite, blocări de conturi, insolvenţe, călcaţi de  toate organele de control, atitudini în general arogante şi discreţionare din partea majorităţii reprezentanţilor statului român, la toate nivelele. Măsurile se aplică, de cele mai multe ori, în defavoarea agentului economic - trăiască lupta în numele statului! 

Prezumţia de nevinovăţie din comunicate, în realitate, nu există: în România, dacă un funcţionar apucă să-ţi facă un proces-verbal tâmpit, până la Curtea Supremă nu-l schimbă nimeni, pentru că, nu-i aşa, ar fi suspect!

În realitate, nu există răspundere şi profesionalism de jos în sus, în toate instituţiile statului. De ce EI nu plătesc pentru răul facut, pentru banii cheltuiţi din impozite? Ei pot terfeli imaginea unor instituţii ale statului, a unor firme, a unor oameni, fără pic de ruşine şi resentimente, din comoditate sau angajament, din lene sau prostie, etc. ......pentru că NU RASPUND PENTRU FAPTELE LOR!  

Este mare păcat că sunt indivizi ascunşi în spatele instituţiilor statului român care nu fac altceva decât să distrugă munca unora oameni, în numele unor idealuri  (pe care ei înşişi le încalcă, procedând în acest fel), rezultatul final fiind promovarea intereselor străine de România şi distrugerea oamenilor de afaceri români, a locurilor de muncă generate de aceştia. „Unde, spre ce ne îndreptăm?!“ - ma intreaba prietenii, cunoştinţele. Credeţi că cei care dispun, cercetează şi acuză ştiu? Habar nu au! Mulţi dintre ei nu înţeleg, le pute totul şi le e suspect, terfelesc şi nu ţin cont de nimic, suprema lor satisfacţie este să fie  avansaţi sau menţionaţi în vreun articol, şi, dacă e din străinătate, se mândresc cu el!!! Au ajuns să cheltuiască bani publici pentru autoaprecieri!

Şi cum râd străinii de noi! Ne dăm seama unde am ajuns? Fraţilor, anchetaţi, în umbră, dar când loviţi, să fie clar, altfel vă faceţi de râs! Şi nu cheltuiţi cu nemiluita, pentru că NOI plătim impozite nu ca să vă lăfăiţi voi în presupuneri, salarii, pensii, stimulente şi alte facilităţi. Salariile voastre sunt cel puţin duble faţă de cât pot eu, ca privat, plăti oamenii! Nu asta înseamnă funcţionarea statului! Şi nu înţeleg de ce sunteti ETERNI?! Nu sunt alţii mai buni?

Sunt multe legi care trebuiesc regândite în ţara nostră, să fie CLARE, să nu lase loc de interpretare acestor oameni care fac dosare pentru a justifica existenţa instituţiei în sine, doar prin numărul acestor dosare. 

Dacă Parlamentul va avea curajul să clarifice situaţia incompatibilităţilor, mai mult de jumătate din munca acestei  Agenţii de Integritate se va dovedi a fi fost dintr-un exces de zel, pentru că nu se poate cataloga altfel situaţia în care unui ales direct (Primar sau Presedinte de Consiliu Judeţean) i se pretinde că ar fi incompatibil când participă (neretribuit) în Adunările care decid ce se întamplă cu   banii, bunurile şi serviciile comunităţii care i-a ales şi pentru care ei răspund, atât administrativ, penal cât şi politic.

Parlamentul şi Guvernul şi Preşedintele ales au rolul să ne faca pe noi, românii, să ne simţim acasă, la noi în ţară! ACASĂ, şi nu toleraţi ca piaţă de consum pentru alţii“.

Vă mai recomandăm:

Radu Mazăre, în conflict de interese. Primarul Constanţei a acordat contracte partenerului Sorin Strutinsky. ANI sesizează DNA

Radu Mazăre, despre declararea neconstituţională a controlului judiciar: „Este o decizie corectă“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările