Sorin Adam, pictorul Balcicului, expune la Constanţa

Sorin Adam, pictorul Balcicului, expune la Constanţa

Sorin Adam, pictorul Balcicului FOTO wikipedia.org

Pictorul Sorin Adam, iubitorul peisajelor marine şi în special al Balcicului, îşi vernisează vineri, 13 iunie, ora 17, expoziţia de la Muzeul de Artă Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Originar din Ploieşti, Adam a fost studentul maestrului Vasile Grigore la Academia de Arte Luceafărul din Bucureşti. Profesorul Grigore a fost la rândul său discipol al marelui artist plastic dobrogean Alexandru Ciucurencu, născut la Tulcea.

„L-am cunoscut pe Sorin Adam acum 17 ani, în atelierul profesorului Vasile Grigore. Am scris despre el în revista Tomis în 1996 şi apoi în cartea mea «Întâlniri esenţiale cu plasticieni dobrogeni“. A fost primul pictor tânăr care a redescoperit Balcicul de unul singur, în 1990. M-a impresionat figura lui singulară, de temerar al penelului, de cercetător al acestui subiect fascinant şi l-am asimilat pictorilor din Dobrogea“, îl descrie muzeograful Geta Deleanu.

Aceasta este a 23-a expoziţie personală a lui Sorin Adam (45 ani), care se află pentru a doua oară cu un vernisaj la Constanţa. Pe simeze sunt expuse peisaje din Balcic, Bretania, Grecia, Turcia, Maroc, Egipt, precum şi naturi statice, compoziţii ample şi nuduri.

„Sorin Adam este un mare colorist al picturii contemporane. Expoziţia de la Constanţa se situează sub semnul inconfundabil al excelenţei“, arată Geta Deleanu. 

Balcicul, pictat de Sorin Adam Foto wikipedia.org

Vă mai recomandăm

Istoricul Lucian Boia lansează un volum despre Balcicul Reginei Maria a României. Fragmente în avanpremieră

FOTO Gestul regal care a scandalizat Europa. Regina Maria şi amintirile iubirilor ei, adăpostite la Balcic

Balcic, o staţiune regală a litoralului Mării Negre

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările