Slujbă fastuoasă de sfinţire a apei, la Constanţa. Trei tineri temerari au recuperat crucile din apa mării

Slujbă fastuoasă de sfinţire a apei, la Constanţa. Trei tineri temerari au recuperat crucile din apa mării

Slujbă de Bobotează, la Constanţa FOTO Vali Vădănoiu, Arhiepiscopia Tomisului

Peste 7.500 de credincioşi s-au îndreptat în această dimineaţă către Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa, acolo unde s-au sfinţit apele în zi de mare sărbătoare, de Bobotează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înainte de slujba propriu-zisă, care a fost oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisiului, s-au intonat imnurile României şi ale Uniunii Europene.

Apoi, a avut loc Liturghia de sfinţire a apei  de către arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi. Apa sfinţită, care reprezintă pogorârea lui Dumnezeu la apa Iordanului, are o deosebită însemnătate pentru lumea creştină.
 
Agheasma tămăduieşte rănile sufletului şi ale trupului şi cel ce o bea, în stare de evlavie, îl primeşte pe Duhul Sfânt în viaţa sa. 
 
La sfârşitul slujbei, ÎPS Teodosie a aruncat trei cruci în apele mării. 4 tineri au înotat să prindă crucile sfinţite. Norocoşi în anul 2016 au fost Adrian Arhip (civil) şi scafandrii militari Ionuţ Pîrlea şi Alexandru Dobrescu. Se spune că persoana care va ajunge primul la o cruce va fi ferit de necazuri tot anul.  
 
La procesiunea religioasă au fost prezenţi 200 de jandarmi care au asigurat ordinea publică, pe uscat, iar pe apă au fost două ambarcaţiuni tip Bombard şi un echipaj format din 10 militari şi 10 scafandri. 
 
Printre cei prezenţi la slujbă s-a numărat şi viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău.
 
La Medgidia, în apa rece a Canalului Dunăre - Marea Neagră s-au aruncat patru tineri. Cel mai iute a fost Marian Dragoş Chirilă, din Medgidia, care a recuperat crucea aruncată de preot. 
 
Vă mai recomandăm:
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările