Slujbă fastuoasă de sfinţire a apei, la Constanţa. Trei tineri temerari au recuperat crucile din apa mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 7.500 de credincioşi s-au îndreptat în această dimineaţă către Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa, acolo unde s-au sfinţit apele în zi de mare sărbătoare, de Bobotează.

Înainte de slujba propriu-zisă, care a fost oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisiului, s-au intonat imnurile României şi ale Uniunii Europene.

Apoi, a avut loc Liturghia de sfinţire a apei  de către arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi. Apa sfinţită, care reprezintă pogorârea lui Dumnezeu la apa Iordanului, are o deosebită însemnătate pentru lumea creştină.

Agheasma tămăduieşte rănile sufletului şi ale trupului şi cel ce o bea, în stare de evlavie, îl primeşte pe Duhul Sfânt în viaţa sa. 
 

La sfârşitul slujbei, ÎPS Teodosie a aruncat trei cruci în apele mării. 4 tineri au înotat să prindă crucile sfinţite. Norocoşi în anul 2016 au fost Adrian Arhip (civil) şi scafandrii militari Ionuţ Pîrlea şi Alexandru Dobrescu. Se spune că persoana care va ajunge primul la o cruce va fi ferit de necazuri tot anul.  

La procesiunea religioasă au fost prezenţi 200 de jandarmi care au asigurat ordinea publică, pe uscat, iar pe apă au fost două ambarcaţiuni tip Bombard şi un echipaj format din 10 militari şi 10 scafandri. 
 

Printre cei prezenţi la slujbă s-a numărat şi viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău.
 

La Medgidia, în apa rece a Canalului Dunăre - Marea Neagră s-au aruncat patru tineri. Cel mai iute a fost Marian Dragoş Chirilă, din Medgidia, care a recuperat crucea aruncată de preot. 

Vă mai recomandăm:

Cum ne putem alege cel mai bun duhovnic. Părintele Eugen Tănăsescu: „Între credincioşi şi preoţi pot exista şi incompatibilităţi“

Apostolul copiilor. Un preot din Mangalia a deschis în Casa Domnului un centru pentru cei mai sărmani micuţi: „Pe un băieţel l-am luat din staţia de taxi”

O poveste despre Dumnezeu şi comunişti. Cum au reuşit credincioşii să apere biserica din Năvodari de buldozerele trimise de Ceauşescu să o doboare
 

Boboteaza, ziua în care toate drumurile duc pe faleza Cazinoului. Carele vor duce apa sfinţită în mai multe cartiere ale oraşului

FOTO VIDEO Sfânta îmbulzeală de Bobotează. Constănţenii au uitat de cele sfinte şi s-au înghesuit să ia sticle de Agheasmă

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite