Sfatul unui specialist: cum dăm jos masca şi mănuşile după ce venim acasă de la cumpărături

Sfatul unui specialist: cum dăm jos masca şi mănuşile după ce venim acasă de la cumpărături

FOTO Shutterstock

Dr. Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, ne explică metoda prin care trebuie să dăm jos masca şi mănuşile atunci când ne întoarcem de la cumpărături.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Există o perioadă în care suntem asimptomatici, purtători ai virusului COVID-19 şi putem să îl transmitem mai departe, de aceea trebuie să stăm în casă”. Acesta este mesajul pe care ni-l transmit medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, care precizează că este foarte important să ne luăm toate măsurile de siguranţă pentru a nu ne îmbolnăvi.
 
 Dr. Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, spune că până atunci când apar primele simptome nu prea avem cum să ne dăm seama că suntem infectaţi, dar când apar febra, tusea, durerile în gât, atunci trebuie să contactăm medicul de familie sau să apelăm, mai ales dacă este febră mare, Serviciul de Urgenţă care ne va direcţiona. Pe lângă febră, pot apărea şi dureri de muşchi, de cap şi dificultăţi de respiraţie”.
 
Medicii ne transmit că trebuie să ne luăm măsuri suplimentare de siguranţă atunci când ne întoarcem acasă de la cumpărături sau alte activităţi şi trebuie să avem grijă la modul în care ne dăm jos masca sau mănuşile.

Dr. Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, spune că, pentru siguranţa noastră, ar fi bine să punem la uşă covoraşe îmbibate în clor, pentru a trece şi a ne şterge foarte bine înainte să intrăm în casă pentru că este posibil să aducem virusul pe încălţăminte, dat fiind că ştim că rezistă foarte mult pe suprafeţe.
 
„De asemenea, îmbrăcămintea trebuie să fie ţinută undeva în balcon la aerisit, asta dacă nu putem să o spălăm în fiecare zi. Atenţie cum dăm măştile jos. Niciodată nu se prind de partea din faţă, ele trebuie să fie prinse de urechi, în aşa fel în care să nu atingem partea care a fost expusă şi apoi, să le aruncăm. Mănuşile la fel, le scoatem invers, se întorc pe dos şi imediat se aruncă. Ne spălăm imediat pe mâini şi pe faţă cum intrăm în casă.
 
Când mergem la cumpărături, nu ştim câtă lume pune mâna pe produse în magazine şi dacă nu s-au respectat condiţiile de igienă acestea pot fi contaminate. De aceea ar fi bine să le ştergem cu şerveţele dezinfectante atunci când ajungem acasă”.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: