Serviciul pentru Imigrări a expulzat 14 vietnamezi. Aceştia stăteau în Constanţa cu viză de muncă

Serviciul pentru Imigrări a expulzat 14 vietnamezi. Aceştia stăteau în Constanţa cu viză de muncă

14 vietnamezi au fost expulzaţi din România                       FOTO Serviciul pentru Imigrări Constanţa

Cei 14 cetăţeni din Vietnam nu mai îndeplineau condiţiile de şedere pe teritoriul României. La ieşirea din ţară a fost instituit consemnul de nepermitere a intrării în România pe o perioadă de 6 luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unei acţiuni de depistare a persoanelor care stau ilegal în judeţul Constanţa, Serviciul de Imigrări au depistat duminică, 15 aprilie, 14 cetăţeni vietnamezi, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani, care „au intrat legal în România, în baza unei vize de lungă şedere în scop de muncă, însă, întrucât nu au mai respectat scopul declarat, poliţiştii de imigrării au dispus revocarea vizei”, transmit reprezentanţii Inspectoratului General pentru imigrări.

Pe numele celor 14 persoane au fost emise decizii de returnare sub escortă de pe teritoriul României, în termen de cel mult 24 de ore. Totodată, la ieşirea din ţară, a fost instituit consemnul de nepermitere a intrării în România pe o perioadă de 6 luni.

„Recomandăm angajatorilor români să manifeste precauţie în ceea ce priveşte selecţia muncitorilor străini, existând cazuri în care aceştia urmăresc doar obţinerea unui drept de şedere în vederea migraţiei ilegale spre ţări din spaţiul Schengen”, mai spun poliţiştii.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Străinii cu şedere legală pe teritoriul României pot fi încadraţi în muncă în baza avizului de angajare obţinut de angajatori în condiţiile OUG 25/2014 privind angajarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României. Prin excepţie, nu este necesară obţinerea avizului de angajare pentru străinii din categoriile prevăzute la art. 3 alin. (2).

În vederea detaşării pe teritoriul României a unui străin este necesar ca beneficiarul prestării de servicii să obţină avizul de detaşare, care se eliberează de către Inspectoratul General pentru Imigrări.

Pe aceeaşi temă:

Nouă sirieni şi irakieni, prinşi de poliţiştii de frontieră după ce au trecut ilegal graniţa 

citeste totul despre: