Se închide Ţara Piticilor pentru amenajarea Festivalului Iernii. Căsuţa cu basme româneşti, surpriza din acest an

Se închide Ţara Piticilor pentru amenajarea Festivalului Iernii. Căsuţa cu basme româneşti, surpriza din acest an

Festivalul Iernii FOTO M.I.

Festivalul Iernii 2019, amenajat în Ţara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, îşi va deschide porţile pe 6 decembrie 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţara Piticilor se va închide pentru public începând cu data de 21 noiembrie 2019. Timp de mai bine de o lună, până de 12 ianuarie 2020, prichindeii se vor putea întâlni cu personajele lor preferate şi vor asculta poveşti la Căsuţa cu basme româneşti, vor învăţa să confecţioneze coşulete, globuri sau păpuşi la Atelierul de artă şi meşteşug, vor trăi clipe magice la Atelierul de Magie, iar la Căsuţa lui Moş Crăciun se vor juca, vor învăţa colinde şi, bineînţeles, îl vor întâlni pe Moş Crăciun care va veni la Constanţa special pentru ei pe data de 8 decembrie.
 
Căsuţa cu basme româneşti este o noutate a Festivalului Iernii. Pentru prima dată, lumea fantastică a basmelor nemuritoare româneşti va prinde viaţă în Ţara Piticilor. Gazdele acestui eveniment sunt Ileana Cosânzeana şi Făt Frumos care i-au invitat pe Harap Alb, Gerilă sau pe Prâslea cel Voinic, dar şi personaje din literatura universală – Elsa, Olaf, Albă ca Zăpada sau Harry Potter.  
Iar surprizele nu se opresc aici. Copiii, părinţii şi bunicii se vor bucura de piese de teatru, spectacole şi concerte de colinde. Decorurile spectaculoase, miile de beculeţe şi zecile de personaje de poveste pe care le vom întâlni la tot pasul îi vor încânta, cu siguranţă, pe cei prezenţi. 
 
Evenimentul va debuta, aşa cum ne-am obişnuit, cu un fascinant foc de artificii şi tot atunci se vor aprinde şi beculeţele în bradul de Crăciun care va domina Ţara Piticilor.    
 
Manifestările nu se opresc nici chiar în ziua de Crăciun. În data de 25 decembrie vor avea loc spectacole, concerte de colinde sau întâlniri cu personajele de poveste. 
 
Festivalul Iernii 2019 este un proiect de interes general finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi realizat de Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii Art Theatre. Valoarea contractului este de 700.000 lei. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările