Se fac programări pentru schimbarea cauciucurilor! Service-urile din Constanţa lucrează non-stop!

Se fac programări pentru schimbarea cauciucurilor! Service-urile din Constanţa lucrează non-stop!

Angajaţii service-urilor lucrează non-stop

Speriaţi de vremea rea şi de legea ce prevede sancţiuni drastice de la 1 noiembrie, constănţenii au dat năvală să-şi monteze cauciucuri de iarnă. Angajaţii service-urile auto din Constanţa lucrează aproape non-stop de câteva săptămâni: abia mai fac faţă cerilor şoferilor pentru montarea de anvelope de iarnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei mai mulţi şoferi optează pentru unităţile de pe strada Atelierelor, din centrul oraşului, unde sunt şi cele mai multe service-uri. Chiar şi aşa, conducătorii auto sunt nevoiţi să se programeze şi să aştepte ore în şir ca să le vină rândul. „Am stat la coadă câteva ore doar ca să mi le monteze. Nu a fost nevoie să îmi iau alte cauciucuri de iarnă, le aveam pregătite pe cele de anul trecut, care sunt încă bune“, a spus Paris Ionescu (28 de ani). Şoferul nu a plătit decât manopera pentru montarea anvelopelor, respectiv 50 de lei.

A stat 6 ore la coadă

Frica de amendă i-a determinat pe mulţi conducători auto să-şi cumpere cauciucuri de iarnă. „Am cumpărat cauciucuri la mâna a doua. Sunt foarte bune, sunt din import. Nu ştiu cât o să îmi folosească, însă e bine să te pui în legalitate, ca să nu rişti amenzi“, a mărturisit Constantin Ovezea (58 de ani). Conducătorul auto a plătit pe cauciucuri 280 de lei.

La Anvelope de la A la Z de pe Bulevardul I.C. Brătianu cozile se întind pe câţiva zeci de metri. Daniel a stat ieri la coadă de la ora 8 dimineaţa. La ora 14.00, mai avea două maşini în faţă: „Am o Skoda luată de curând şi am plătit pentru cauciucuri noi 1.500 de lei, iar montajul este gratuit. Îi sfătuiesc pe ceilalţi şoferi să vină de la 7.00 dimineaţa ca să prindă loc în faţă“.

Liste de aşteptare

Cei mai mulţumiţi sunt patronii de service-uri. „Ne-au crescut şi vânzările şi comenzile faţă de anul trecut. Am fost nevoiţi să facem liste de aşteptare. Vă daţi seama că legea asta ne prinde cât se poate de bine“, a declarat Ahmet Parlac, patronul unei vulcanizări, care muncea cot la cot cu angajaţii ca să poată onora cererile foarte multe.
La vulcanizările de pe strada Ion Raţiu, solicitările au crescut cu 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Proprietarii se aşteaptă ca profitul să se dubleze. Preţurile, spun ei, au rămas aceleaşi ca anul trecut. Un schimb de anvelope pentru un Logan costă 85 de lei, pentru un Passat 100 de lei, iar pentru un Matiz 50 de lei. În preţ este incus şi echilibratul roţilor.

Şi preţul anvelopelor a crescut. Cele mai căutate sunt cauciucurile second-hand, care se găsesc pe variantă, lângă Metro, unde este cel mai mare depozit din oraş. Patronul le aduce din Germania, iar stocul este asigurat pentru toată iarna. Preţurile pornesc de la 70 de lei - R13 şi ajung până la 130 de lei  - R16.

În magazine, anvelopele de iarnă au triple faţă de cele second-hand. Anvelopele R13 costă 200 de lei, R14 240 de lei, iar R16 260 de lei bucata.
Şoferii care circulă pe drumurile publice acoperite de gheaţă, zăpadă şi polei fără anvelope de iarnă riscă, de la 1 noiembrie, amenzi cuprinse între 2.500 de lei şi 4.000 de lei.

Iată cât costă cauciucurile second-hand / noi:

Logan – 400 de lei toate 4 (100 de lei bucata) / 960 de lei (240 de lei bucata)
Passat – 530 de lei toate 4 (130 de lei bucata) / 1.040 de lei (260 de lei bucata)
Matiz – 280 de lei toate 4 (70 de lei bucata) / 800 de lei (200 de lei bucata)


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările