Scufundări cu sturionii în acvariul de la Tulcea GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru 40 de lei copiii se pot scufunda timp de 25 minute în bazinul din centrul avariului tulcean, alături de sturioni, iar pentru 80 de lei adulţii pot înota timp de 20 de minute împreună cu sturionii de la Centrul Eco Turistic.

Începând de azi, şi până pe 30 septembrie, la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea se vor desfăşura programe de scufundări în bazinul central cu sturioni pentru vizitatorii care doresc experienţe inedite.

Programele de scufundări, adresate atât copiilor cât şi adulţilor, se realizează numai în baza unei programări telefonice, zilnic, de miercuri până duminică, între orele 16.00 - 18.00.

Se pot face programări telefonice la numerele de telefon 0240 515866, 0340105652 (persoane de contact Dinu Cristina, Maran Gabriel).
Cei care doresc aceste experienţe inedite trebuie să se prezinte, obligatoriu cu un  costum de baie, prosop şi papuci din plastic. Persoanele cu probleme cardiace sau boli de piele nu au acces în bazin.

Centrul muzeal 3D de la Tulcea

Situat în apropierea falezei oraşului, Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării a devenit, în puţinul timp de la inaugurare, un punct de atracţie al zonei, fiind considerat cel mai complex centru muzeal din ţară.

„Centrul este structurat pe trei nivele, fiecare dintre ele prezentând principalele elemente caracteristice patrimoniului natural existent în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi în Dobrogea“, a declarat Mihai Petrescu, unul dintre specialiştii instituţiei.

Odată intrat pe uşa instituţiei, orice vizitator este furat de imaginile de pe pereţi, de hărţi care redau toate schimbările geografice prin care a trecut Delta Dunării în ultimii 10.000 de ani. De la siturile arheologice descoperite pe teritoriul Dobrogei, latura dinspre deltă, au fost adunate vestigiile găsite de către arheologi, recondiţionate şi expuse în vitrine de sticlă. Oricine poate vedea ancorele folosite cu sute de ani în urmă pentru ancorarea ambarcaţiunilor, greutăţile pentru plasele de pescuit sau opaiţele care le luminau casele din pământ.

O hartă interactivă imensă cu bazinul hidrografic al Deltei Dunării tronează în salonul de la parter. Pe ea sunt trecute traseele păsărilor migratoare în toată regiunea. De la istorie către realitate este un pas. Odată terminată partea de istorie a Deltei Dunării, vizitatorul este întâmpinat de prima dioramă a muzeului: pelicanii.

Reproducerea naturii

Într-un spaţiu nu tocmai mare, dar căruia adâncimea îi este dată de fotografia de fundal, se pot vedea speciile de pelicani care trăiesc în Delta Dunării, mai precis în rezervaţia Roşca Buhaeva. „Doar 100 de perechi de pelicani creţi mai trăiesc în toată Delta“, precizează Mihai Petrescu. Colţul de rezervaţie din muzeu este realizată în aşa fel încât vizitatorul are senzaţia că se află chiar printre acele păsări. La apropierea de colţul artificial de natură, senzorii fac să se aprindă lumina în interior, să se audă clipocitul apei şi sunetele pe care le scot pelicanii. Şi orăcăitul broaştelor se distinge pe fundal, iar vântul care bate prin stuf este, de asemenea, reprodus fidel. Aceeaşi senzaţie se menţine până la terminarea vizitei, respectiv în faţa fiecărei diorame care reproduce fidel un colţ din Delta Fluvială, Pădurea Letea şi Dunărea Maritimă. Mistreţi, lupi, şacali, căprioare, şerpi, vulturi, braşte, păsări de diferite mărimi, toate au menirea de a reda cât mai fidel cele patru zone ale Deltei Dunării şi de a crea o imagine amplă pentru vizitator fără a mai fi nevoie să se deplaseze în acele locuri.

image

Citiţi mai multe în de astăzi!

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite