Scriitorul Mircea Ţuglea a murit înecat la Constanţa. Avea 43 de ani şi înota dincolo de geamandurile de pe plaja Modern

Scriitorul Mircea Ţuglea a murit înecat la Constanţa. Avea 43 de ani şi înota dincolo de geamandurile de pe plaja Modern

Mircea Ţuglea a murit la 43 de ani FOTO Arhiva Adevărul

Echipajul medical sosit de urgenţă sâmbătă, 19 august, pe plaja Modern din Constanţa nu a mai putut face nimic în cazul scriitorului Mircea Ţuglea, redactorul-şef al revistei Tomis. Acesta s-a înecat înotând dincolo de geamandură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform medicilor, bărbatul de 43 de ani a fost găsit la sosirea echipajelor de intervenţie în stop cardio-respirator. Timp de 45 de minute i s-au aplicat manevre de resuscitare, la final persoana fiind declarată decedată. Potrivit martorilor, Mircea Ţuglea înota dincolo de geamanduri.

Mircea Ţuglea era poet, publicist şi critic literar român, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România (Filiala Bucureşti Poezie) şi redactor-şef al revistei Tomis. Era membru fondator al Cenaclului de Marţi şi al Asociaţiei Arte & Litere ASALT din Constanţa. A fost bursier Herder la Universitatea din Viena (1996-1998), unde a studiat literatura comparată şi germanistică. 

Era doctor în litere la Universitatea din Bucureşti (2007). Obţinuse bursă de cercetare postdoctorală acordată de Academia Română (2011-2013), pentru volumul “Lirica lui Paul Celan şi gândirea contemporană”.

S-a născut la 14 aprilie 1974 in Tecuci. După absolvirea Liceului “G. Călinescu” din Constanţa (1992), urmează cursurile Facultăţii de Litere a Universităţii “Ovidius” din acelaşi oraş, absolvită in 1996.

Şi-a început activitatea literară în cadrul facultăţii la “Cenaclul de marţi” coordonat de criticul şi profesorul Marin Mincu. Debutează publicistic cu poeme în revista “Păi” a liceului “G. Călinescu” (la care era redactor). Debutul editorial are loc cu volumul Proezia (Ed. Pontica, 1996). Colaborează la revistele: “Convorbiri literare”, “Poesis”, “Vatra”, “Paradigma”, “Contemporanul. Ideea europeană”, “Viaţa Românească”, “Tomis” s.a. A fost fondatorul mai multor cenacluri literare, dintre care le amintim pe cele mai importante: Cenaclul de Marţi şi Pătratul literar. A fost profesor de limba şi literatura română la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa (1998-2006).

Ultima postare pe Facebook a lui Mircea Ţuglea este din 13 august şi începe cu cuvintele: ”Scriu haotic, şi parcă nu foarte...”

Pe aceeaşi temă:

Un bărbat de 43 de ani s-a înecat la Constanţa. Alte patru persoane, salvate la timp în sudul litoralului

VIDEO Românul, când vrea să intre în apă, intră în apă. Salvamarii se luptă cu valurile şi cu oamenii pentru a-i salva de la înec

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: