Salvamar bătut de turistul pe care-l salvase: „Mi-am primit răsplata. M-am trezit grămadă în apă, plin de sânge“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamarul a depus o plângere la poliţie împotriva agresorului. Nu este singurul caz în care salvatorii sunt loviţi sau daţi în judecată de către turiştii pe care-i salvează din apele agitate ale mării.

Eduard Stanca este salvamar în staţiunea Costineşti, iar zilele trecute a intervenit pentru a scoate din apă doi tineri care au ignorat valurile periculoase ale mării. În spate său, un alt salvamar scotea din apă alte două tinere.

„În momentul în care am intervenit, i-am scos şi la mal, mi-am primit răsplata, ceea ce aţi văzut, e simplu. În momentul în care m-a lovit, am venit spre mal. Eu, uitându-mă după cele două fete care au rămas în spate cu colegul meu, să văd dacă sunt în siguranţă, m-am trezit grămadă în apă, plin de sânge tot”, spune salvamarul, potrivit Digi24.

Agresorul are 19 ani şi este cetăţean marocan. Pe numele său a fost înregistrată o plângere penală, iar poliţiştii din Costineşti cercetează cazul.

„În urma verificărilor s-a stabilit faptul că salvamarul ar fi strigat-o pe prietena presupusului agresor, atenţionând-o pe aceasta să iasă din apă, întrucât existau curenţi puternici. În urma unui conflict spontan, bărbatul în cauză, un cetăţean marocan, l-ar fi lovit pe salvamar în zona feţei”, transmite IPJ Constanţa.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penala sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe.

Nu este singurul caz în care salvamarii au de-a face cu nervii turiştilor pe care-i salvează de la înec. La finalul lunii iunie, în Eforie Nord, un alt salvamar a fost lovit de un bărbat. „Un turist a fost fluierat de salvamar, era trecut de geamandură cu un copil mic în braţe. După ce a venit la mal, salvamarul i-a explicat: «Domnule, poţi să rămâi fără copil, poate să îl ia valul» şi în acel moment l-a lovit cu piciorul în stomac pe salvamar”, a povestit Gelu Vătămănescu, şeful salvamarilor din Eforie.

Şi în anul 2016, un avocat din Bucureşti, Silviu Radu Luncan (60 de ani), a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva a trei salvamari şi a unui poliţist local care l-au scos din apă în anul 2016, într-o zi în care era arborat steagul roşu, semn că înotul este interzis. Cazul este încă pe masa procurorilor.

Pe aceeaşi temă:

Misiuni de salvare pe litoralul românesc. Care sunt cele mai periculoase plaje

Salvamar bătut de un marocan pe plaja din Costineşti. Motivul supărării turistului

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite