Salariu de barman în staţiunea Mamaia. „De asta vă treziţi în iulie că nu aveţi personal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr povesteşte experienţa prin care a trecut când a vrut să se angajeze vara aceasta ca barman pe litoral, la un club din staţiunea Mamaia.

„Am fost ieri la un interviu.. jale pot spune de început. Am fost la un interviu în Mamaia, pentru postul de barman. Am primit una din cele mai jalnice oferte. Barman, program 24/24 salariu de 1.500 de lei...”, spune Dragos într-o postare pe Facebook.

Tânărul face referire la vara trecută, când patronii de pe litoral se plângeau că nu au angajaţi suficienţi, deşi ei oferă salarii destul de bune.

„Cum să dai 1.500 de lei unui barman cu un program 24/24, adică o normă normală de lucru, plus încă o normă, raportat la programul de 24/24. 360 de ore cu 1500 de lei ?

De asta nu aveţi personal şi vă treziţi la jumătatea lunii iulie că nu aveţi personal. Sper că toţi aceşti angajatori să nu îşi găsească niciun angajat. Să lucraţi voi pe 1.500 de lei”, mai scrie Dragoş.

În 2019, patronatele din turism s-au plâns de lipsa forţei de muncă pe litoral. concret, patronii spuneau că 5.000 de locuri de muncă sunt disponibile şi se gândeau să apeleze la muncitori din ţările asiatice.

Postare tanar care a vrut sa se angajeze barman in Mamaia

O altă persoană comentează la postarea lui Dragoş arătând că vara, pe litoral, se fac bacşişuri bune. „Meritele se împart între angajat şi patron, el îţi oferă spaţiul unde tu poţi sa faci tips iar asta include investiţie, mese, case de marcat, salariu, curent, apa, furnizori etc. Nu este uşor sa întreţii o afacere, absolut deloc, nu sunt de acord nici cu salariile acestea infime dar îţi spun din propria experienta ca tu nu poţi sa faci bani pe stradă, decât într o locaţie frumos amenajata şi îngrijită ce necesita investiţie care nu este ieftina deloc.”

„Din păcate s-ar putea cam astea să fie salariile în perioada următoare. Nu pentru că aşa consideră ei că trebuie, ci pentru că toată nebunia cu pandemia a scăzut bugetele peste tot”, spune un alt comentator.

Pe aceeaşi temă:

Comparaţie de preţ: vacanţa la mare în România, Bulgaria şi Grecia

Cât costă o noapte de cazare pe litoralul românesc, începând cu 1 iunie. Turiştii sunt aşteptaţi să vină la mare

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite