S-a finalizat ancheta Inspectoratul Şcolar în cazul elevului de şase ani care a căzut de etaj la începutul lunii

S-a finalizat ancheta Inspectoratul Şcolar în cazul elevului de şase ani care a căzut de etaj la începutul lunii

Cursuri online

Inspectoratul Şcolar Judeţean  Constanţa a stabilit că elevul care a căzut de la etajul patru al unui bloc de locuinţe din Constanţa, eveniment petrecut la începutul acestei luni, se afla în acel moment în grupa de la unitatea de învăţământ care desfăşura activităţi online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, Sorin Mihai, a declarat, vineri seara, că ISJ a analizat incidentul de săptămâna trecută, când un elev a căzut de la etaj. 
 
"Elevul care a căzut de la fereastra apartamentului în data de 1 octombrie, înscris la o unitate de învăţământ din municipiul Constanta, făcea parte în momentul respectiv din grupa care desfăşura activitate online în regim asincron (activitate derulată într-un mediu virtual de învăţare în cadrul căreia elevii şi cadrele didactice nu sunt conectaţi simultan), cu respectarea Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal”, a explicat inspectorul şcolar general. 
 
El a menţionat că, deşi şcoala respectivă dispune de platformă de învăţare, elevii au fost distribuiţi în grupe, având în vedere numărul mare al acestora. 
 
"Unitatea de învăţământ dispune de platformă de învăţare, dar numărul mare de elevi a determinat distribuirea acestora în grupe de lucru. Deşi s-a avut în vedere varianta instalării panourilor de plexiglas care să asigure prezenţa integrală, părinţii au insistat în direcţia respectării unei distanţe de minimum un metru între elevi, chiar dacă se vor instala dispozitivele respective”, a afirmat Sorin Mihai. El a precizat că, în prezent, starea elevului este bună. 
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că, la 1 octombrie, a fost solicitat să intervină pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanţa după ce un copil de şase ani a căzut de la etaj. Acolo s-au deplasat două echipaje SMURD pentru acordarea primelor îngrijiri medicale. Copilul a fost transportat cu echipajul de terapie intensivă mobilă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, acesta fiind intubat, inconştient, dar starea sa era stabilă, au precizat reprezentanţii ISU Dobrogea.
 
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi cu privire la faptul că un copil de şase ani a căzut de la etajul patru al unui bloc de locuinţe de pe bulevardul Aurel Vlaicu.
 
"Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit, din primele verificări, faptul că minorul s-ar fi aflat singur în imobil, părinţii fiind plecaţi la serviciu”, a transmis IPJ Constanţa, fiind deschis un dosar penal în acest caz.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările