Ruinele vechii Cetăţi Tomis, ascunse în mare, pot fi admirate de turişti

Ruinele vechii Cetăţi Tomis, ascunse în mare, pot fi admirate de turişti

Lecţia de scufundări FOTO primăria Constanţa

Epave ale corăbiilor antice scufundate în timpul furtunilor la malul Mării Negre, cioburi din amforele în care amazoanele îşi ţineau proviziile în timpul iernilor geroase de la Pontul Euxin sau resturi din vechea Cetate Tomis aşa cum a cunoscut-o Ovidius sunt doar câteva vestigii culturale care pot fi admirate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul de tineret „Vestigii subacvatice”, finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi organizat de Asociaţia Culturală Georgiana Rusu în parteneriat cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret Constanţa, a avut un succes imediat încă de la debutul de pe 28 iulie.
 
Zeci de vizitatori au beneficiat deja de scufundări în Marea Neagră şi au trăit experienţe de neuitat. Proiectul continuă până pe 20 august. 
 
„Este interesant, foarte interesant. Se vede foarte bine, spre surprinderea mea. Vizibilitatea este una foarte bună”. „Este impresionant. Viaţa subacvatică chiar e uimitoare” - sunt două dintre declaraţiile tinerilor care au participat până acum la proiect. 
 
„Puteţi vedea vestigii ale portului antic Tomis şi ale Cetăţii Tomis, resturi de ziduri, sute de bucăţi de vase ceramice sau amfore. Ne bucurăm că proiectul nostru a generat un interes atât de mare şi le mulţumim tuturor celor care au pus umărul la reuşită”, a declarat Sebi Pătrunjei, responsabil P.R. al organizatorului. 
 
 
Proiectul de tineret „Vestigii subacvatice” este inclus în agenda de activităţi a programului Constanţa – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022. 
 
Scufundări se mai pot face în zilele de: 6, 10, 11, 12, 13, 17, 18, 19, 20 august 2021, între orele 09:00 – 18:00.
  
Participanţii sunt desemnaţi de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret Constanţa. Nu trebuie să ştiţi să înotaţi sau să vă scufundaţi. Înainte de începerea turului ghidat, veţi beneficia de un instructaj specific pentru scufundare din partea scafandrilor arheolog. Există însă două condiţii: să aveţi vârsta de minimum 18 ani şi să nu aveţi probleme medicale care să vă afecteze capacitatea fizică sau psihică.  
 
Bugetul total al proiectului este de 110.200 lei, din care 100.000 lei - finanţare asigurată de municipiul Constanţa şi 10.200 lei - contribuţia proprie a beneficiarului.
   
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările