Rugăciune pentru pace făcută de bisericile evanghelice în faţa Consulatului Federaţiei Ruse la Constanţa

Rugăciune pentru pace făcută de bisericile evanghelice în faţa Consulatului Federaţiei Ruse la Constanţa

Rugăciune pentru pace

Bisericile Evanghelice din Constanţa au organizat o rugăciune colectivă pentru pace în faţa Consulatului Federeaţiei Ruse la Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bisericile evanghelice din judeţul Constanţa sunt alături de Ucraina în efortul de a-şi apăra cetăţenii şi libertatea.
 
Joi, 3 martie, la ora 12:00, în faţa Consulatului General al Federaţiei Ruse la Constanţa (strada Mihai Viteazu, numărul 5), reprezentanţii acestor Biserici s-au adunat să se roage pentru pace.
 
„Acţiunea noastră paşnică va include mesaje de susţinere faţă de poporul ucrainean şi o rugăciune pentru pace rostită în patru limbi diferite”, spune Gabriel Şmalberger, preşedintele Asociaţiei Pro Tomis şi pastor în Biserica Flacăra Speranţei.
 
Credincioşii au intonat un imn de pace, pastorii au semnat textul rugăciunii şi l-au lăsat la Consultatul Federaţiei Ruse. „Nu am avut nicio reacţie din partea lor. Am bătut la uşă şi nu au răspuns”, spune un participant. 
 
Bisericile evanghelice pregătesc spaţii de cazare pentru refugiaţi şi strâng ajutoare.
 
 
Câteva zeci de persoane au protestat şi vineri, 25 februarie, în faţa Consulatului General al Federaţiei Ruse din Constanţa, pe fondul războiului dintre Rusia şi Ucraina
 
Oamenii aveau în mână pancarte pe care se puteau citi mesajele: „Aveţi sânge nevinovat pe mâini” , „Eliberaţi Ucraina”, „Putin, nu uita, istoria nu prescrie crima!” sau „Respectaţi democraţia”. 
 
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările