România, ţară de tranzit pentru sirienii care vor să ajungă în Occident. Preţul afacerii ilegale: 40.000 euro

România, ţară de tranzit pentru sirienii care vor să ajungă în Occident. Preţul afacerii ilegale: 40.000 euro

Migranţii, prinşi constant la graniţa României FOTO Poliţia de Frontieră

O familie din Siria a fost dispusă să plătească suma de 40.000 euro pentru a trece graniţa ilegal spre Occident, în Germania. Sirienii erau călăuziţi de traficanţi bulgari care i-au introdus în România, pe la Ostrov.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ziua de miercuri, 17 aprilie, în jurul orei 7.00, poliţiştii de frontiera de la Ostrov au fost informaţi de omologii bulgari despre un grup de migranţi care intenţionează să intre ilegal în România.

La Almalău, o localitate din judeţul Constanţa, aflată în apropierea frontierei cu Bulgaria, poliţiştii au descoperit trei autoturisme - un VW Golf, un Opel Astra şi un Peugeot - toate înmatriculate în Bulgaria. Maşinile erau conduse de 3 bărbaţi, iar în ele se mai aflau 10 persoane, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Maşinile au fost oprite, iar şoferii şi pasagerii – legitimaţi. Cei 3 şoferi sunt cetăţeni bulgari, iar pasagerii sunt de origine arabă – un irakian şi nouă cetăţeni sirieni, dintre care opt erau minori cu vârste cuprinse între un an şi 12 ani. Din declaraţii s-a stabilit ca pasagerii formează o familie cu 8 copii.

Cele 13 persoane au fost conduse la sediul S.P.F. Ostrov. Asupra celor 10 arabi au fost descoperite 6 paşapoarte cu însemnele autorităţilor bulgare. Documentele de călătorie aveau aplicate poze ale unora dintre cei 8 minori depistaţi. În urma verificărilor, efectuate cu ajutorul poliţiştilor de frontieră bulgari, s-a stabilit că paşapoartele sunt false.

În aceeaşi zi, în jurul orei 8.30, în zona debarcaderului bacului din zona Ostrov a fost oprit un autoturism marca Mercedes, de culoare neagră, în care se aflau alţi doi bărbaţi: un cetăţean german, Metin K. (29 ani) şi un cetăţean bulgar, Atanas Y. (19 ani).

Iniţial, cei doi bărbaţi au declarat că au intrat legal în ţară, prin PTF Ostrov, şi că se afla în scop turistic în localitatea de frontieră, însă, din primele cercetări, a rezultat că ei sunt implicaţi în călăuzirea grupului de migranţi.

Cum a operat reţeaua de traficanţi

Cei cinci bulgari şi cetăţeanul german au preluat arabii din localitatea bulgărească Targoviste şi i-au transportat până în apropierea frontierei cu România.

De aici, cei 6 membri ai reţelei i-au îndrumat pe migranţi astfel încât să traverseze pe jos graniţa, urmând ca ei să intre legal în ţară, prin punctul de frontieră şi să-i preia pe migranţi din localitatea Almalău.

Capul familiei a declarat că le-a plătit suma de 10.000 de euro pentru a ajunge ilegal în Bulgaria, din Turcia, iar pentru facilitarea ajungerii în Germania, le-a promis călăuzelor suma de 30.000 de euro, pe care urma să le-o dea la destinaţie.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor 10 cetăţeni arabi dosare penale pentru trecere frauduloasă a frontierei, iar cetăţenilor bulgari şi celui german – pentru trafic de migranţi.

Toţi au fost prezentaţi procurorilor pentru cercetări. Cele 3 autoturisme au fost confiscate, aflându-se la sediul Poliţiei de Frontieră Ostrov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările