România, prin ochii vloggerului canadian Lost Le Blanc: „Clar, merită vizitată!“

România, prin ochii vloggerului canadian Lost Le Blanc: „Clar, merită vizitată!“

Christian Lost LeBlanc - vlogger canadian care a făcut un jurnal de călătorie în România

Christian „Lost“ LeBlanc, un vlogger canadian care a abandonat o carieră corporatistă pentru a colinda lumea şi a face jurnale video pe care să le împărtăşească tuturor, a vizitat România în această vară. Impresiile sale de călătorie au fost filmate şi postate pe canalul Youtube la finele lui august.

Dornic în permanenţă de experienţe noi şi de locuri mai puţin necunoscute, Christian (pe numele său real) „Lost“ LeBlanc şi-a început călătoria de pe Aeroportul Luton din Londra, Marea Britanie.

„Romania Mania“ se cheamă serialul dedicat ţării noastre, în care canadienii străbat oraşe ca Bucureşti, Constanţa. „Bine aţi venit la Romania Mania, călătoria noastră printr-o ţară pe care nu m-am gândit niciodată că o să am oportunitatea să o vizitez“, recunoaşte vloggerul canadian.

Canadienii zboară cu o cursă Wizz Air, descriind zborul ca fiind destul de abrupt, iar aterizarea - cu emoţii. Christian face comparaţie, după ce trece de controlul de la frontieră, între controlul strict şi chestionarul autorităţilor britanice faţă de verificarea relaxată întreprinsă de autorităţile române.

„Nici nu le-a păsat, eu vorbeam la telefon, le-am dat paşaportul şi ei au pus ştampila fără să se uite la mine“, spune vloggerul, aprobat de prietenul său de drum, care adaugă că pe el l-a întrebat doar cât va sta în România, ca turist.

Christian remarcă faptul că locurile din spate ale taximetrului luat de la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni nu există centuri de siguranţă. „Jumătate de oră a costat cam 10 dolari americani“, face socoteala vloggerul ajuns în centrul Bucureştiului. Canadienii s-au cazat la Hostelul Midland, unde au fost întâmpinaţi de un amic aflat de 6 luni în România. „Este grozav“, spun ei despre hostelul situat lângă localul Tonka. Aici socializează cu alţi turişti străini, beau bere, mănâncă pufuleţi ieftini, se distrează într-un club din Centrul vechi şi se miră de automobilele ultraluxoase din Bucureşti.

Turiştii vin apoi pe litoral şi merg pe plaja Mării Negre, la Constanţa, la plaja Modern.

„Nu aveam nicio idee despre cum e România, nu am făcut cercetări. Lumea se mira: «Dar de ce România?». Dar România clar merită vizitată. Am fost surprins să văd ce plaje criminale are România. Am vizitat Vama Veche şi Constanţa şi ne-au plăcut amândouă“, spune Christian Lost Le Blanc.

El se miră de prezenţa vaselor militare din rada portului Constanţa, care făceau exerciţii pentru Ziua Marinei, spunând că navele apără România de ruşi. Despre stabilopozi crede că au ca destinaţie apărarea digurilor, dar şi a plajelor, în cazul unei invazii militare.

„Cultura de plajă e diferită, fetele se plimbă aici doar în thong (articol de lenjerie intimă) şi nimic altceva“, mai spune Christian.

După ce salută Vama Veche, canadienii trec în Bulgaria, unde se declară derutaţi de alfabetul chirilic, La întoarcere sunt bucuroşi c-au supravieţuit staţiunii litorale Sunny Beach, căruia nu-i dau note de trecere. Dar dacă Sunny Beach i-a dezamăgit pe canadieni, Varna le-a plăcut foarte mult. Curată, cochetă, cu flori, verdeaţă şi fântâni arteziene, cu evenimente culturale în stradă. „Este unul dintre oraşele mele favorite prin care am trecut vreodată“, a mai spus vloggerul.

„E timpul să mergem în ţara-mamă, Rooo-mania!“, exclamă turiştii de peste Ocean. Ei se opresc la Vama Veche, unde se miră de parcarea haotică, pe care au observat-o şi în Constanţa. Merg apoi la Constanţa, la Mamaia, la Năvodari, oprindu-se la Scoica Land, după îndrumarea unei localnice. „Parcă este un castel de prost-gust. E cea mai proastă recomandare pe care am primit-o“, exclamă canadienii.

Pleacă de la Scoica Land şi poposesc la City Park Mall, unde se arată încântaţi de felul în care îmbracă româncele - provocator. Vloggerul a avut surpriza să fie recunoscut în mall de un cuplu de constănţeni care au ţinut să-l salute.

Prin booking.com, ei îşi rezervă o cameră la hostelul de pe strada Mircea cel Bătrân, aproape de Piaţa Ovidiu din Constanţa, dar ajunşi acolo constată că site-ul de cazări le-a jucat feste şi nu mai sunt locuri. „Asta e când călătoreşti pe cont propriu, nu e totul lapte şi miere. Constanţa este plină ochi, nu mai are niciun loc de cazare“, se resemnează LeBlanc.

În cele din urmă reuşesc să se cazeze la un particular, cu 25 euro pe noapte. Fac glume pe seama aşternutului spunând că vor dormi pe „petale de trandafiri“, aşa cum este modelul lenjeriei de pat. „Am avut un timp de pomină. Noroc!“, ciocnesc canadienii o bere, în timp ce-şi iau cina în Piaţa Ovidiu din Constanţa.

Călătoria lor prin România a durat două săptămâni, filmuleţele fiind postate la finele lui august. „Un like din partea voastră înseamnă mai mult decât vă gândiţi“, mărturiseşte vloggerul Christian Lost LeBlanc.

Pe aceeaşi temă:

România, văzută prin ochii unui olandez îndrăgostit. Jurnalul de vacanţă al lui Peter Schagen şi al iubitei lui, românca Andreea Bercu, a cucerit Internetul

Dobrogea în lung şi-n lat, pe bicicletă: cele mai frumoase trasee de parcurs pe două roţi printr-o Românie în miniatură cu accent de Balcani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: