Roata panoramică de pe faleza Constanţei va dispărea. În locul ei, va fi organizat un şantier

Roata panoramică de pe faleza Constanţei va dispărea. În locul ei, va fi organizat un şantier

Atracţia oraşului FOTO Primăria Constanţa

Roata panoramică, construită după modelul celei londoneze, nu mai are autorizaţie valabilă, iar Primăria Constanţa nu va elibera un nou aviz întrucât în zonă va fi organizarea de şantier a constructorului care va reabilita principalele artere ale oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Roata panoramică montată la intrarea în Portul Constanţa, de la înălţimea căreia se putea admira oraşul, dar şi marea, a funcţionat doar un an. Inaugurată în vara anului trecut, de fosta municipalitate, roata în stil londonez va fi demontată. 
 
Construcţia ridică mai multe probleme din punctul de vedere al municipalităţii. Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a precizat pentru Adevărul care sunt motivele pentru care aceasta nu va mai exista. În primul rând, explică edilul, contractul cu beneficiarul, respectiv firma „Panoramica Transilvania SRL” din Braşov, care s-a ocupat de instalarea şi administrarea obiectivului turistic, a expirat. 
 
Un alt motiv pentru care roata va fi demontată este strâns legat de siguranţa oamenilor. „A păstra roata în zona respectivă până la vară este periculos. Este o zonă unde vântul bate cu putere şi unde aerul sărat corodează utilajul cel mai repede. Nu am o garanţie asupra securităţii zonei respective“, explică Vergil Chiţac. 
 
În al treilea rând, zona va deveni cât de curând un şantier pentru agenţii economici care vor câştiga contractul de reabilitare a străzii Ştefan cel Mare şi al Bulevardului Ferdinand. „Zona este prevăzută într-un proiect al primăriei ca să fie organizare de şantier pentru cei care vor începe lucrările de reabilitare a străzii Ştefan cel Mare şi a Bulevardului Ferdinand. În prezent, suntem în faza finală de evaluare a ofertelor şi în cazul în care nu vor fi contestaţii în luna martie începe treaba“, adaugă primarul Constanţei. 
 
 
 
Deocamdată, nu se pune problema relocării roţii panoramice, întrucât nu există cadru legal. „Înainte de aspectele comerciale, trebuie să ţinem cont de cele de legalitate, iar zona este locul cel mai generos aflat în apropiere de sectoarele ce urmează să fie reabilitate. Plus de asta, e nevoie de mii de metri pătraţi de spaţiu liber. Nu putem să deschidem organizarea de şantier în afara oraşului şi să străbatem toată Constanţa cu utilajele grele“, spune Chiţac.
 
Până la această oră, nu a primit din partea firmei care deţine roata nicio cere administratorii societăţii să ceară desfăşurarea unei activităţi economice. În cazul în care aceasta va veni, a intra pe fluxul aprobării.
 
Roata panoramică are o înălţime de 36 de metri, 26 de gondole cu capacitatea de 6 persoane/gondolă, dintre care una destinată persoanelor cu dizabilităţi, iar alta VIP-urilor. Pe perioada sezonului estival trecut, preţul unui bilet a fost de 20 de lei. Persoanele cu dizabilităţi şi elevii de nota 10 au beneficiat de gratuitate, iar pensionarii au avut reducere 50%. 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările