Revolta agenţilor economici din zona peninsulară a Constanţei: „S-a pustiit oraşul“. Reacţia primarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona istorică a oraşului FOTO Primăria Constanţa
Zona istorică a oraşului FOTO Primăria Constanţa

Corina Martin, preşedinte de onoare al asociaţiei patronale RESTO Constanţa, îi cere primarului Vergil Chiţac să regândească proiectul de transformare a zonei istorice a oraşului într-un spaţiu pietonal.

Zona peninsulară a Constanţei a devenit, din 15 noiembrie, zonă pietonală. Prin excepţie, persoanele fizice şi juridice rezidente pot obţine permise care le permit accesul în perimetru. Această decizie a stârnit vii reacţii din partea agenţilor economici, dar şi al constănţenilor care locuiesc în zona istorică a oraşului.

Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei RESTO este de părere că decizia adoptată aduce disconfort atât operatorilor economici din HORECA, care deţin active în zonă, cât şi populaţiei. „Îmi pare rău sa constat ca s-a pierdut orice interes fata de abordarea dezvoltării Constanţei ca oraş turistic“. Ea povesteşte că oraşul istoric pare abandonat. „Aveam de ajuns acum 3 zile la Restaurant Pizzico din Piata Ovidiu, la intalnire cu membrii RESTO afectati de Regulamentul introdus de Primarie. A trebuit sa las masina la 150 m distanta, am luat-o prin Piata, prin vant...dar nu distanta si vantul m-au speriat. Ci pustietatea, Domnule Primar! S-a pustiit orasul.....Si asta....e Trist!“, a scris Corina Martin pe pagina de Facebook. 

Primăria Constanţa vrea să transforme şi Zona peninsulară în şantier: vor fi montaţi stâlpi şi va fi înlocuit pavajul
Primăria Constanţa vrea să transforme şi Zona peninsulară în şantier: vor fi montaţi stâlpi şi va fi înlocuit pavajul

La rândul său, primarul Constanţei, Vergil Chiţac, le-a răspuns pe Facebook constănţenilor supăraţi de noua decizie. „Dragii mei, mă bucură faptul că proiectele pentru Constanţa suscită dezbateri. Asta înseamnă că formăm o societate activă, care dă semne că nu vrea să repete greşelile ultimilor 20 de ani. Sunt un om al dialogului şi cred că acesta este cel mai sănătos mod prin care putem progresa. Noul regulament privind accesul în Zona Peninsulară este un bun exemplu în acest sens. Deşi s-a aflat în dezbatere publică conform legii şi am ţinut seama de multe dintre propunerile cetăţenilor, acesta continuă să reprezinte un punct de interes pe agenda multora dintre dumneavoastră. Nu îmi place să mă joc cu vorbele. Voi lucra alături de echipa mea din Primărie pentru a reda centrul vechi pietonilor, nu maşinilor. De asemenea, vom sprijini financiar proprietarii să refacă faţadele clădirilor pe care le deţin. Acestea sunt obiective esenţiale de la care trebuie să plece orice discuţie. Aşadar, avem punctul de plecare şi ştim cu exactitate unde vrem să ajungem. Dacă propunerile dumneavoastră, ori cele ale proprietarilor de clădiri sau de restaurante din centru converg în jurul aceleiaşi cauze, sunt deschis să dezbatem, constructiv, cum putem să ajungem în acel punct cât mai rapid şi mai sănătos posibil. Şi ţin să subliniez foarte clar această nuanţă: sunt deschis dezbaterilor, în niciun caz „negocierilor”.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Răspunsul halucinant al unui ministru privind pasarela de promenadă din Mamaia

Scrisoare deschisă pentru acordarea Titlului de Excelenţă lui Gheorghe Ursu, ucis de comunişti: „Îi datorăm mult“

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite