Revelion 2013 pe litoral. Ce se mănâncă la casele mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focul de artificii, inclus în programul festiv de Revelion FOTO Adevărul
Focul de artificii, inclus în programul festiv de Revelion FOTO Adevărul

Dacă vă dă mâna, o escapadă pe litoral în preajma Revelionului este perfectă pentru încărcarea bateriilor, cu energie marină.

Pornind din sudul extrem al litoralului, ofertele de Revelion încep de la 80 lei camera/noapte. În staţiuni pentru tineret ca Vama Veche, 2 Mai sau Costineşti, dacă un grup doreşte închirierea unei vile, trebuie să o facă pentru mai multe zile, cu preţuri între 1.300 lei şi 3.000 lei/noapte, în funcţie de numărul de camera al vilei. Masa festivă de Revelion costă minimum 120 lei de persoană.

La Olimp, în complexul Lacul Racilor, pachetul de Revelion costă 850 lei/persoană, cu 3 nopţi cu pensiune completă şi cină festivă. Masa de Revelion, fără cazare, are preţul de 350 lei/persoană. Meniul este bio, iar petrecerea de la cumpăna anilor este cu mare spectacol: dansează faimosul ansamblu folcloric Brâuleţul, cântă formaţia Alegro, trupă de dans etc. Noul An este întâmpinat cu foc de artificii, din partea casei.

La Acapulco în Eforie Nord, ai distracţie pe etaje, în funcţie de gusturi, dispoziţie şi vârstă. În discoteca de la nivelul mării, Revelionul costă 150 lei/persoană, în stil bufet suedez. În restaurant, masa festivă costă 200 lei/persoană. Îl poţi petrece în salon, în bar sau în salonul pentru nefumători. Iar dacă doreşti şi cazare, camera este 100 lei/noapte. Băuturile sunt la liber.

În Mamaia, pretenţiile cresc. La Vega, pachetul de Revelion costă 1.325 lei/persoană cu 2 nopţi de cazare sau 1.655 lei/persoană cu 3 nopţi de cazare. Dacă te interesează doar masa de Revelion, aceasta are preţ între 650 lei/persoană (la restaurant Akolade) şi 350 lei/persoană (la club Violet Lounge).

La Iaki, pachetul de Revelion este 1.900 lei/persoană, cu 4 nopţi de cazare, cu acces gratuit la spa, tombolă, sticlă de şampanie şi fructe în cameră. Copiii plătesc între 459 şi 789 lei pachetul, în funcţie de vârstă.

Ce se mănâncă la case mari pe litoral

Iată meniul din noaptea de Revelion de la Lacul Racilor din Olimp:

Aperitiv - tobă, caltaboş, lebăr, salam uscat, măsline negre, şunculiţa afumată, şorici de porc, jumeri, telemea, piftie de porc, salată de boeuf, roşii cu salată de vinete

Peşte - icre de ştiucă pe lămâie, icre de crap pe foietaj, caviar şi icre de manciuria pe ou de prepeliţa, pastramă de crap, batonaşe de surimi, muslitos, tartine de anşoa cu roşii, tartine de somon afumat cu mozzarella, măsline verzi umplute, midii marinara, mixt de peşte la grătar şi la cuptor (şalău, somon, crap)

Friptură- muşchiuleţ porc împănat la cuptor cu sos brizola, pui rumenit la cuptor cu sosuri si mirodenii, cârnaţi de casă prăjiţi cu muştar dulce/picant, garnituri asortate, salată murături asortate „toată grădina“

Desert - tort de fructe, plăcinta de brânză, de dovleac şi de mere.

Ciorba de potroace va fi servită dimineaţa cu ţuică fiartă şi pâine pe vatră.

Băuturile sunt la liber: palincă, vişinată, afinată, whisky, vodka, Cinzano alb, Campari orange, gin tonic, Bloody Mary, vinul casei – Recaş, sucuri, apă minerală/plată, cafea, şampanie, alune, covrigei săraţi, fructe.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite