Regulamentul parcărilor din municipiul Constanţa, în dezbatere publică. Tarifele criticate de cetăţeni rămân neschimbate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcare în municipiul Constanţa foto: Călin Gavrilaş
Parcare în municipiul Constanţa foto: Călin Gavrilaş

Primăria Constanţa doreşte să-i taxeze pe cei care vor parca în Zona 1 cu 7 lei/oră + TVA pentru primele două ore, iar în cea de-a treia oră şoferii vor scoate din buzunar 15 lei + TVA.

Primăria municipiului Constanţa anunţă că Regulamentul parcărilor este în continuare în dezbatere publică. De data aceasta, municipalitatea a postat pe site şi anexele acestui Regulament, anexe în care sunt descrise zonele de parcare şi tarifele aferente.

În luna februarie, Regulamentul a fost postat în dezbatere publică fără aceste anexe, iar tarifele au apărut cu doar două zile înainte ca acesta să fie dezbătut în şedinţa de Consiliu Local. Deoarece a fost dur criticat, primarul vergil Chiţac a retras de pe ordinea de zi Regulamentul, iar acesta se află acum în dezbatere publică integral.

Primarul municipiului Constanţa a anunţat că îşi asumă Regulamentul, iar faptul că acesta nu a fost postat în totalitate în dezbatere publică este o reroare de „formă, nu de fond”, consideră primarul. În ceea ce priveşte tarifele, primarul spune că sunt menite să descurajeze traficul în zona centrală, iar ele sunt comparate de edil cu preţul unei cafele din aceeaşi zonă.

Regulamentul parcărilor prevede că şoferii vor scoate din buzunar, în Zona 1, pentru primele două ore – 7 lei/ oră + TVA, iar pentru a treia oră tariful este de 15 lei + TVA. Abonamentul pentru instituţii publice şi de interes public este de 208 lei pe an.

Pentru Zona 2, tariful de parcare este propus a fi 4 lei pe oră +TVA. Cele două zone de parcare pot fi consultate aici.

Primăria Constanţa anunţă că propunerile, sugestiile sau opiniile privind acest proiect pot fi trimise :

- prin poştă, la sediul din Str. Ştefan Mihaileanu nr. 10,

- prin email, la adresa parcari@primaria-constanta.ro

Materialele transmise trebuie să poarte menţiunea: "Recomandare la proiectul privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Parcărilor Publice din Municipiul Constanţa".

Primarul Constanţei a anunţat că va repune pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe de CL proiectul privind aprobarea Regulamentului parcărilor.

Citeşte şi:

Vergil Chiţac: „Vă doriţi un oraş ale cărui străzi, trotuare şi spaţii verzi lasă impresia unui târg auto permanent?“

Vergil Chiţac: „Anexele regulamentului parcărilor, inclusiv cele referitoare la tarife, nu au fost încărcate pe pagina electronică a Primăriei Constanţa“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite