Reacţia Patriarhiei Române după apariţia pe Google Maps a „Catedralei Prostirii Neamului”: „Este încă o probă a urii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apariţia pe Google Maps a „Catedralei Prostirii Neamului”, în zona unde este construită Catedrala Neamului, a stârnit reacţia Patriarhiei Române.

Harta oferită de Google marchează un puct din apropierea Palatului Parlamentului ca fiind locul „Catedralei Prostirii Neamului”. Imaginea a devenit virală pe reţelele sociale, iar reacţia Patriarhiei Române nu a întârziat.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, spune, citat de basilica.ro, că „recentul atentat pe Google Maps asupra numelui Catedralei Naţionale, ridicată în memoria celor mai buni dintre oamenii acestei ţări, eroii ei, este încă o probă a urii unora care, cu sau fără voia lor, ajung să compună câteva nuclee ideologice dur anticreştine / antiortodoxe din România”.

Vasile Bănescu se întreabă: „Cine sunt cu adevărat aceşti oameni împuţinaţi de ură? Ce îi recomandă moral, profesional sau cultural pe aceşti „oameni noi” auto-situaţi dincolo de bine şi de rău cu piatra mereu în mână?”

„Toţi aceşti mici şi ridicoli autoimprovizaţi dumnezei de carton ideologic sunt suicidar animaţi de principiul distrugerii ordinii morale personale şi publice ţesute şi hrănite de creştinism. Hristofobia unor oameni care ajung să comită gestul de a modifica hoţeşte pe Google Maps numele unui edificiu pe care Biserica Ortodoxă cu sprijinul firesc al Statului Român îl ridică in memoria tuturor eroilor din istoria acestei ţări creştine, indică o periculoasă patologie morală care face deja foarte mult rău Europei şi lumii civilizate de creştinism de-a lungul a două milenii”, maicspune Vasile Bănescu, citat de basilica.ro

Imagine indisponibilă

Pe aceeaşi temă:

FOTO „Catedrala Prostirii Neamului“, marcată pe Google Maps lângă Parlament



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite