Reacţia firmei care a dat copiilor cornuri expirate de un an: „Dintr-o regretabilă eroare a fost menţionat anul 2016 în loc de 2017“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un drept la replică trimis cotidianului Adevărul, reprezentanţii scietăţii „Dobre şi fiii“ spun că au livrat recent către elevii constănţeni cornuri din lotul 14.03.2016 întrucât li s-a defectat maşina de printat data expirării.

În numerele trecute ale cotidianului „Adevărul“ am publicat un articol în care aduceam la cunoştinţa opiniei publice faptul că elevii de la o şcoală din Constanţa au primit cornuri pe al căror ambalaj era ştanţat „lot 14.03.2016“, iar un copil ar fi primit chiar un corn mucegăit. Imaginile au fost postate de un părinte pe un grup de socializare de pe Facebook. 

Am încercat atunci în zadar să luăm legătura cu reprezentanţii firmei „Dobre şi fiii“, societatea care distribuie produsele în toate unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa în cadrul proiectului guvernamental. După publicarea articolului, pe adresa cotidianului Adevărul a sosit însă un drept la replică, semnat de administratorul societăţii, Magdalena Piuaru.

„În ceea ce priveşte etichetarea produselor din imaginile care ilustrează artcolul, şi unde se poate vedea inscripţionat «lot 14.03.2016», facem precizarea că acest tip de etichetă nu este unul specific firmei. Recent, pe un lot de cornuri, din cauza defectării maşinii de printat data expirării, s-a aplicat acest tip de etichetă, iar dintr-o regretabilă eroare a fost menţionat anul 2016 în loc de 2017. Oricine îşi poate imagina că un produs vechi de un an nu arată, sub nicio formă, ca cel prezentat în imagine“, se arată în dreptul la replică. 

„Avem indicii temeinice să considerăm că acest articol a fost realizat cu rea-credinţă, având, cel mai probabil, scopul de a discredita imaginea firmei noastre, dat fiind că, aşa cum menţionează autoarea materialului, contractul adjudecat de societatea «Dobre şi fiii» în urma unei proceduri deschise de achiziţie publică, expiră în acest an.

Ne rezervăm dreptul de a considera că acest text a fost elaborat în vederea scăderii capitalului de imagine al firmei, în contxtul apropierii unei noi proceduri de achiziţie publică pentru contractul privind furnizarea laptelui şi a cornului pentru elevii din judeţul Constanţa“, se arată în dreptul la replică, semnat de Magdalena Piuaru, administratorul socetăţii Dobre şi fiii. 

Trei telefoane, niciun răspuns

În dreptul la repică se specifică faptul că nimeni nu a fost contactat din conducerea societăţii. Cu toate acestea, jurnaliştii Adevărul i-au sunat de trei ori pe reprezentanţii societăţii. Primul apel a fost către numărul de mobil afişat pe site şi a fost dat la ora 14.01, în data de 14 martie. Femeia care a răspuns la telefon a spus că, momentan, nu este niciun director al firmei şi că va lua legătura cu el, urmând ca jurnalistul Adevărul să fie contactat. 

Un al doilea apel a fost către un număr de fix, contact furnizat de directoarea şcolii din Lipniţa, Alina Ivaşcu. „Am luat legătura cu cei din departamentul de furnizare a produselor şi le-am spus că vă voi da numărul de telefon pentru a vi se explica“, a spus directoarea unităţii de învăţământ. Însă, nici cei care au răspus la acest număr nu ne-au lămurit. Jurnalistul Adevărul a lăsat din nou numărul de telefon la care putea fi contactat de cineva din conducerea societăţii, dar nu a sunat. Apelul a fost dat la ora 14.21. 

Jurnalistul Adevărul a făcut o a treia încercare de a contacta pe cineva din conducerea societăţii a doua zi. Un nou apel a fost către numărul de telefon de pe site, la ora 10.48, pe data de 15 martie. Nici de adata aceasta nu am avut mai mult succes. Veridicitatea celor relatate se poate verifica foarte simplu, prin solicitarea unui desfăşurător de la compania de telefonie.

„Dobre şi fiii“ a fost înfiinţată în 1994 de consilierul local Mircea Dobre, fost viceprimar interimar al Constanţei. Firma de panificaţie a câştigat pentru a doua oară licitaţia pentru furnizarea cornurilor prin programul guvernamental în toate cele 488 de unităţi şcolare din judeţul Constanţa. Lunar, societatea de panificaţie primeşte prin acest program suma de 1.040.000 de lei, cu tot cu TVA. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite