Răniţii de la Colectiv internaţi la Bruxelles au primit banii din donaţiile românilor din Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica ortodoxă care a lansat colecta publică pentru ajutorarea răniţilor din Colectiv internaţi în spitalele din Bruxelles a oferit banii adunaţi din donaţii. Fiecăruia dintre cele 11 victime le revine suma de 1.540 euro, din totalul de aproape 17.000 euro strânşi.

Preoţii de la Parohia ortodoxă Sfântul Nicolae din Bruxelles, care aparţine de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale, din cadrul Patriarhiei Române, au anunţat miercuri, 23 martie, rezultatele colectei publice iniţiate de ei.

„Având în vedere situaţia de la Bruxelles, răniţii din tragedia de la Colectiv au fost externaţi ieri cu excepţia a două persoane care, deşi sunt în afara oricărui pericol, mai au nevoie de anumite proceduri specifice. Pentru răniţii din tragedia de la Colectiv s-au strâns prin contul pus la dispoziţie de parohia noastră 16.940 Euro.

Având în vedere faptul că fiecare dintre ei va avea nevoie încă pentru multă vreme de tratament şi produse specifice, după ce ne-am sfătuit am decis să împărţim această sumă celor 11 persoane care au fost la Bruxelles în perioada efectuării colectei. Astfel fiecăruia i-au fost donaţi în baza unui proces verbal suma de 1.540 Euro.

Mulţumim tuturor celor care aţi participat şi vă transmit din partea răniţilor şi familiilor lor călduroase mulţumiri. Cu toţii au fost impresionaţi de solidaritatea de care s-a dat dovadă la Bruxelles. Ambasada, Biserica, asociaţiile, şi alţi mulţi oameni inimoşi au arătat că putem fi solidari, împreună putând trece mai uşor peste încercări“, a transmis preotul paroh Patriciu Vlaicu.

Preoţii de la Bruxelles au lansat colecta, prin intermediul parohiei lor, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor bolnavilor şi însoţitorilor celor trataţi în Belgia. Oamenii au putut face donaţii în contul PAROISSE ORTHODOXE ROUMAINE SAINT NICOLAS asbl, Rue des Palais 181 1030 Bruxelles Belgique, POR-SN ASBL, BNP Paribas Fortis, N°IBAN : BE40 0357 6152 9863, Cod BIC: GEBABEBB. Contul a fost folosit exclusiv pentru acţiunea aceasta.

„Banii vor fi folosiţi pentru pentru nevoile care nu pot fi acoperite din banii Statului român şi, pentru bolnavii aduşi în Belgia şi pentru însoţitorii lor, iar în caz de excedent pentru victimele Colectiv din România, inclusiv pentru bolnavii care nu sunt trataţi în centrele de arşi, din lipsă de locuri. Deşi contul este dedicat acestei acţiuni, pentru disciplina contabilă, donatorii trebuie să specifice că banii sunt pentru victime Colectiv“, au precizat preoţii.

Violonistul olandez Andre Rieu a ţinut să fie alături de români după tragedia de la Colectiv

Violonistul André Rieu depune o candela si flori in memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv sambata

Pe site-ul parohiei este specificat că a fost înfiinţată în anul 2006, prin decizia Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif, Arhiepiscopul Europei Occidentale şi Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale. Hramul parohiei este Sfântul Nicolae, deoarece antecontractul de vânzare-cumpărare a bisericii în care parohia îşi desfăşoară activitatea, a fost semnat la data de 6 decembrie 2005, zi în care este serbat praznicul Sfântului Nicolae.

Biserica este o fostă mănăstire franciscană, aflată într-un stadiu avansat de deteriorare, ce a fost cumpărată de către Patriarhia Română cu sprijinul Statului Român, în octombrie 2006. Prima Sfântă Liturghie a fost săvârşită în data de 24 septembrie 2006, într-un paraclis amenajat într-o sală din incinta imobilului, aici fiind locul în care s-a constituit comunitatea parohială.

În anul 2008 a fost amenajat provizoriu un spaţiu în biserica mare, care este folosit ca spaţiu de cult până la restaurarea integrală a Bisericii. Între anii 2008 şi 2014 a fost refăcut integral acoperişul bisericii, urmând să continuăm în anii următori restaurarea integrală locaşului de cult.

În cadrul imobilului constituit din biserică şi spaţii anexe, îşi desfăşoară activitatea mai multe entităţi asociative ale Patriarhiei Române, cea mai importantă fiind Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă Instituţiile Europene.

Pe aceeaşi temă:

Patru dintre răniţii din Colectiv, internaţi la Spitalul Militar din Bruxelles, au fost externat marţi pentru a face loc răniţilor din atentate

Atentate la Bruxelles. Mamă şi fetiţa ei de nici doi ani, printre românii răniţi în actele teroriste din capitala Belgiei

Raed Arafat se apără în faţa acuzaţiilor aduse de românca de la Bruxelles: „Este normal să fie şi o doză de subiectivism în prezentarea intervenţiei de la Colectiv“

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite