Răducu Mazăre: „Tata doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună. Dar nu trebuie să-l plângem şi nici să-l victimizăm, doar a trecut printre atâtea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răducu Mazăre, fiul fostului primar al Constanţei, a declarat că se află în Madagascar alături de tatăl său, care este plasat într-un centru pentru extrădări din Antananarivo, capitala statului.

Răducu Mazăre a declarat luni seara la România TV că se se află în Madagascar, unde Radu Mazăre îşi aşteaptă extrădarea. Fostul primar al Constanţa este plasat într-un centru pentru extrădări din Antananarivo, capitala statului Madagascar. 

„Prea multe nu are ce să facă. Trebuie să stea. Noi îi ducem de mâncare, mai vorbim cu el. Nu face nimic, stă. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună, dar nu trebuie să-l plângem, nici nu trebuie să-l victimizăm, pentru că suntem căliţi, doar a trecut printre atâtea, este bine cu moralul, este bine fizic. 

Aşteptăm să se demareze procedurile. Ascultam cu avionul ce se spunea acuma, nu e chiar aşa. Trebuie să sosească documentele din România, după care se intră pe o procedură judiciară internaţională. Adică acest dosar va ajunge la un judecător şi va începe un proces, pentru că Magadascar este o ţară democratică“, a spus Răducu. 

Fiul lui Mazăre a dezvăluit că fostul primar a fost reţinut pe aeroportul din Antananarivo, când se îmbarca în cursa spre Antsiranana (care mai este denumită de localnici „Diego Suarez“), unde are complexul de bungalowuri. 

„A venit un comisar şi i-a spus, fără acte, fără nimic, că trebuie să meargă în acel centru. El a depus o cerere la ONU de azil politic, această cerere îi conferă un statut, dar lucrurile nu au mers aşa cum speram. Cât timp se analizează dosarul, respectivul se află sub protecţia ONU. Lucrurile nu sunt bătute în cuie şi nici certe, aceste 6 zile de detenţie nu sunt menţionate nicăieri. Au fost comise mai multe nereguli la reţinerea lui“, a relatat tânărul. 

Răducu Mazăre a mai spus că oamenii din Madagascar sunt de o bunătate nemaiîntâlnită - aşa cum i-a spus tatăl său. „Cred că sentimentul e reciproc“, a precizat fiul. 

Mazăre a primit de citit în detenţie, cărţi şi reviste pe care Răducu le avea la el: revista Lumea şi „Patimile lui Hristos“. „Îi sunt de ajuns acestea, în centru vin şi pleacă oameni, nu stau mai mult de o zi-două. El stă deja de 6 zile“, a mai spus Răducu Mazăre. 

Radu Mazăre Madagascar

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat că ministerul a trimis luni dimineaţă în Madagascar dosarul pentru extrădarea lui Radu Mazăre. Dosarul a ajuns deja la autorităţile malgaşe, în condiţiile în care luni, 13 mai, era data-limită pentru acest mecanism. 

Ministerul român de externe ştia că Madagascarul este gata să-l extrădeze pe Radu Mazăre, dar nu a răspuns nici până astăzi solicitării oficiale privind eliberarea unei copii după mandatul internaţional de arestare, de care autorităţile acestei ţări aveau nevoie, potrivit legii, pentru a-l extrăda, a declarat în exclusivitate la RFI România Serge Rameau, Consul general onorific al Madagscarului la Bucureşti.

Mazăre ar putea fi adus foarte repede acasă, susţine consulul onorific al Madagascarului în România, Serge Rameau. Acesta atrage atenţia că noul preşedinte al ţării sale a declarat toleranţă zero pentru corupţie iar în scurtul răstimp de la alegeri a extrădat mai multe persoane importante date în urmărire.

Radu Mazăre se afla în Madagascar din decembrie 2017, când a plecat din ţară fără să fie împiedicat de autorităţi. Fostul primar al Constanţei se afla sub control judiciar. El a trăit de atunci în complexul său de bungalowuri construit din timp pe plaja din Antsiranana. În luna martie, România a deschis consulat onorific în Madagascar. 

De la minutul 3:55

Pe aceeaşi temă: 

Radu Mazăre, săltat din Madagascar. Fostul primar al Constanţei stătea din decembrie 2017 în complexul său turistic construit pe malul Oceanului Indian

Dosarele penale ale lui Radu Mazăre. Personaje celebre, inculpate alături de fostul primar

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite