Mazăre, din Madagascar: „Cernea e tâmpită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre, în vacanţă în Madagascar FOTO Arhivă personală
Radu Mazăre, în vacanţă în Madagascar FOTO Arhivă personală

Plecat în vacanţă în Madagascar, primarul Constanţei a primit de veste despre proiectele parlamentarului Remus Cernea. El şi-a schimbat părerea despre deputatul pe care îl făcuse tâmpit. „E tâmpită“, a precizat Mazăre întrebat de la distanţă de ziariştii de la TV Neptun.

Radu Mazăre este plecat din ţară în Madagascar, acolo unde va sta inclusiv pe perioada Congresului PSD din 19-20 aprilie. El se va întoarce în ţară imediat după congres. Înainte de plecarea pe insulă, Mazăre a făcut un popas la Bucureşti, pentru a intra în studio cu Loredana Groza şi cu Cabron pentru înregistrarea imnului staţiunii Mamaia.

Primarul a fost pus la curent cu declaraţiile lui Remus Cernea, care îşi doreşte mai nou legalizarea uniunilor homosexuale prin parteneriate civile.

Cernea a venit la Constanţa în ciuda interdicţiei lui Mazăre, supărat că deputatul USL a propus finanţarea Bisericii din alte surse decât de la bugetul de stat. Primarul Constanţa a transmis că s-a înşelat atunci când a spus despre Cernea că e tâmpit. „E tâmpită“, şi-a manifestat el părerea.

„Mandatul unui parlamentar este imperativ. Pot propune ce doresc fără aviz de la partid. PSD Constanţa nu m-a întrebat ce vreau cu adevărat. Ar fi trebuit să fiu sunat înainte de a se adopta vreo rezoluţie. Eu cred că atunci când le voi prezenta proiectul meu despre finanţarea cultelor, îl vor susţine“, crede deputatul.

Cernea s-a referit şi la declaraţiile făcute injurioase făcute de Radu Mazăre: „Trebuie să existe respect pentru un parlament. Eu întorc creştineşte şi celălalt obraz. Radu Mazăre trebuie să ţină cont de abordarea Bisericii: pace, linişte, dialog, comunicare. Altfel riscă să fie excomunicat. Eu nu mă voi lăsa intimidat şi nu răspund în vreun fel. Nu îmi cer scuze.“

Florin Gheorghe, vicepreşedintele Partidului Verde, consideră că Remus Cernea a fost înţeles greşit. „Iniţiativa lui a fost greşit înţeleasă. Nu are treabă cu credinţa. Doar cu finanţarea“, a spus el.

Vă mai recomandăm

Remus Cernea va propune legalizarea uniunilor indiferent de sexul partenerilor

Reacţie dură din comunitatea gay. Mircea Solcanu îl critică pe Remus Cernea: „Îndepărtează homosexualii de pactul civil“

FOTO Remus Cernea, faţă cu reacţiunea. Parlamentarul abia şi-a putut ţine conferinţa de presă de la Constanţa din cauza protestatarilor

Remus Cernea, pus de PSD Constanţa să-şi ceară public scuze

Remus Cernea: „Reacţia lui Radu Mazăre este exagerată“ 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite