Radu Mazăre a cedat: Primăria va acorda subvenţie de 50 % pentru transportul tuturor elevilor

Radu Mazăre a cedat: Primăria va acorda subvenţie de 50 %
pentru transportul tuturor elevilor

Asociaţia Elevilor i-a făcut plângere penală lui Radu Mazăre pentru că nu a acordat subvenţia la transport pentru toţi elevii.

Elevii din municipiul Constanţa au obţinut ceea ce îşi doreau de mai mulţi ani. Consiliul Local a aprobat vineri, 13 februarie, subvenţionarea cu 50 de procente a abonamentelor la transportul în comun pentru toţi elevii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Radu Mazăre a spus că decizia nu i se pare corectă, dar şi-a dat acordul pentru că aceasta a fost voinţa elevilor. În urma discuţiei avute cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor aceştia vor decide cum va fi acordată reducerea la transportul în comun în 2015. Astfel, primarul le-a propus să rămână subvenţia neschimbată pentru cei care provin din familii cu un venit de până în 1800 de lei pe membru de familie, dar cei care au părinţi cu venituri până în salariul minim pe economie să aibă gratuitate la transportul în comun sau ca toţi elevi să primească reducerea de 50 la sută. Reprezentanţii CJE au decis ca toţi elevii din municipiu să primească această subvenţie.

De asemenea, elevii orfani vor avea gratuitate la transportul în comun, iar Mazăre susţine că această decizie i se pare corectă. Primarul a precizat că nu vor fi mulţi elevi care au părinţi cu venituri de peste 1800 de lei pe membru de familie, care vor dori această reducere.

Pe lângă elevii orfani vor merge gratuit cu mijloacele de transport în comun şi persoanele cu handicap uşor şi mediu. Totodată, de la următoarea şedinţă a Consiliului Local nu vor mai plăti ca să circule cu mijloacele de transport în comun persoanele de peste 80 de ani, indiferent de venituri.

Pentru că nu a acordat subvenţia la transportul în comun pentru toţi elevii, Radu Mazăre s-a ales cu o plângere penală pentru abuz în serviciu din partea Asociaţiei Elevilor. Procurorii DNA Constanţa analizează această plângere şi vor decide dacă încep sau nu urmărirea penală a primarului Mazăre. 

Mai citiţi şi:

Radu Mazăre susţine că peste jumătate dintre elevii constănţeni pot primi subvenţia pentru transportul în comun

Elevii din Constanţa au depus plângere penală la DNA împotriva primarului. Liderii elevilor: „Radu Mazăre ne-a spus că îşi bagă p... în Legea Educaţiei“

Mazăre, despre sesizarea elevilor la DNA: “Dacă faci lucruri rele, Dumnezeu ţi le întoarce”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările