RADET şi RAJA, regiile hulite de constănţeni. „Veniţi la noi în cartier să vedeţi cu gust are apa de la robinet“, i-au transmis oamenii primarului Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinţii asociaţiilor de proprietari care au răspuns invitaţiei primarului interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, de a veni la discuţie pe tema curăţeniei generale în oraşul Constanţa şi-au adus propriile probleme la pachet.

Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, a iniţiat o campanie de curăţenie generală, la începutul lunii octombrie. Pe lângă firmele de curăţenie, care sunt plătite din bani publici, în acţiune vor fi cooptaţi şi cetăţenii oraşului. Aceştia vor trebui să-şi facă ordine în jurul casei sau al blocului, dar şi la locul de muncă.

În primă fază, a anunţat Decebal Făgădău, campania nu va începe în trombă. „Noi vom observa şi acolo unde vom observa mizerie vom face o notificare“, spune el. În condiţiile în care lumea nu se va conforma, se vor aplica amenzi contravenţionale.

Glasul urbei

Profitând de ocazie, preşedinţii asociaţiilor de proprietari care au fost prezenţi la întâlnire şi-au vărsat nemulţumirile.

Corneliu Pârvu, care este administrator la nu mai puţin de cinci asociaţii de proprietari din zona Tomis Nord, este nemulţumit de modul în care se acordă subvenţiile la încălzire, spunând că sunt cazuri în care apar familii cu nici un venit în condiţiile în care soţul este ofiţer brevetat, iar soţia casnică. Singurul lor venit este alocaţia copilului de 42 de lei. Deşi au la scară bolizi, ei beneficiază de ajutoare la încălzire.

O altă nemulţumire de referă la acordarea de ajutoare chiriaşilor, dar şi studenţilor străini.

image

RAJA şi RADET sunt în topul nemulţumirilor constănţenilor. Dacă societatea furnizoare de apă este acuzată că dă constănţenilor cea mai scumpă apă din ţară, şi calitatea lichidului vital lasă de dorit. „Veniţi în Poata 6 sau în zona Anda să gustaţi cum este apa. Are gust sălciu“, l-au invitat cei prezenţi pe primarul interimar al Constanţei.

Regia de distribuţie a căldurii a fost taxată, la rândul ei, de faptul că a instituit multă birocraţie dar şi taxe mari în obţinerea unui acord de debranşare.

Decebal Făgădău a promis că va fi simplificată operaţiunea de debranşare, la luarea deciziilor urmând să fie consultaţi şi constănţenii, iar la următoarele întâlniri pe care le va avea cu reprezentanţii populaţiei din oraş va aduce şi pe cineva de la RAJA, care să preia nemulţumirile oamenilor.

Strada de pe care nu s-a ridicat niciodată gunoiul

Nici societatea de salubritate, Polaris, nu a scăpat de furia oamenilor. Reprezentantul unei asociaţii din zonă s-a plâns de faptul că pe strada Oleg Danovski nu s-a ridicat niciodată gunoiul, cei de la Polaris spunând că strada nu e pe grafic.

Cartierul Compozitorilor, Cenuşăreasa Constanţei

Multe nemulţumiri au venit şi din partea celor care locuiesc în Cartierul Compozitorilor. Gândit ca un cartier de case, de maximum p+2, zona nu a fost prevăzută cu pubele şi nici cu instalaţii suficient de mari pentru a putea furniza apă în parametri normali. Acum, în zonă s-au ridicat blocuri cu multe etaje, pentru care Primăria Constanţa a eliberat autorizaţie de funcţionare. Străzile de aici nu sunt asfaltate, iar civilizaţia se îneacă în birocraţie, în licitaţii nefinalizate, în falimentări de firme. 

Vă mai recomandăm:

Urmaşul lui Mazăre la cârma Primăriei: „Voi fi primarul Constanţei, nu al staţiunii Mamaia“. Ce planuri are noul edil pentru oraşul de la malul mării

FOTO VIDEO Turistă suedeză în anii '80: „Plaja din Mamaia e cea mai bună din Europa“. De ce nu mai avem turiştii străini de altădată pe litoralul românesc

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite