RADET Constanţa dispare. Termoficare Constanţa S.R.L. va prelua serviciul public de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice

RADET Constanţa dispare. Termoficare Constanţa S.R.L. va prelua serviciul public de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice

Probleme de distribuţie a energiei termice FOTO Primăria Constanţa

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local al municipiului Constanţa a fost aprobat planul de reorganizare al R.A.D.E.T. Constanţa şi, totodată, a fost aprobată înfiinţarea societăţii Termoficare Constanţa S.R.L.

Ştiri pe aceeaşi temă

Având în vedere starea de uzură avansată în care se află sistemul de termoficare al municipiului Constanţa, necesitatea accesării de fonduri pentru finanţarea investiţiilor de modernizare a infrastructurii de termoficare, precum şi pentru a asigura continuitatea prestării serviciului public de termoficare, s-a impus înfiinţarea de către Consiliul local al municipiului Constanţa a unei societăţi comerciale care să desfăşoare în continuare acest serviciu public. 
 
Termoficare Constanţa S.R.L. va prelua serviciul public de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în cadrul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Constanţa.
 
Asociatul unic al societăţii este municipiul Constanţa, unitate administrativ teritorială cu personalitate juridică de drept public, reprezentată legal prin primar.
 
În ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene pentru modernizarea de reţelei de transport a agentului termic, la jumătatea lunii februarie va fi definitivată întocmirea documentaţiei, astfel încât Primăria Constanţa va putea depune proiectul pentru finanţare prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) - Axa prioritară 7.1 - ce are ca obiect specific creşterea eficienţei energetice în sistemele centralizate de transport şi distribuţie a energiei termice.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările