UPDATE Protestatar: „Politicienii ne arătau degetul din maşinile lor Q7“. Luni se dă votul final pe Legile Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest la Constanţa - 17 decembrie 2017 Foto Sînziana Ionescu
Protest la Constanţa - 17 decembrie 2017 Foto Sînziana Ionescu

Duminica, românii s-au adunat într-un nou protest la adresa PSD care lucrează la modificarea Legilor Justiţiei. Demonstraţia este cu atât mai importantă cu cât luni, 18 decembrie, este votul final în Senat pe pachetul de legi.

UPDATE ORA 20.00 La protestul de la Constanţa au participat aproximativ 50 persoane care au scandat „PSD, ciuma roşie“ şi alte lozinci antiguvernamentale. Prefectura Constanţa a închis luminile de pe faţada sediului, astfel încât platoul din faţa instituţiei este în beznă.

„Eu am participat şi la protestul de la Bucureşti şi am văzut cum plecau politicienii noştri numai cu limuzine - Q7 şi tot felul. Ne făceau semne obscene, ne arătau degetul... Ei, cei care ne conduc. Ruşine!“, a relatat Nicolae Badea, unul dintre membrii grupului Rezistenţa Constanţa aflat la ziua 321 de proteste #REZIST. 

Protestul de duminică, organizat în toată ţara, se desfăşoară sub motto-ul „Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul“, desprins din discursul Regelui Mihai rostit în Parlamentul României, la 25 octombrie 2011. 

La Constanţa, protestul a început la ora 18, în faţa Prefecturii Constanţa, unde se adună, ca de obicei, nucleul Rezistenţa Constanţa care este în stradă, seară de seară, de la finele lui ianuarie.

Grupul oameni de diferite profesii care spun că guvernarea PSD este cea care îi scoate în stradă. „În fiecare zi se întâmplă câte ceva, atât de revoltător, încât nu puteam sta în case“, arată oamenii. 

Protest la Constanţa - 17 decembrie 2017 Foto Sînziana Ionescu

Iată cum sună manifestul prin care românii sunt îndemnaţi să iasă în stradă:

„Ieşim duminică să tragem un semnal de alarmă faţă de asaltul împotriva justiţiei. Luni, 18 decembrie, la Senat se dă votul final pe Legile Justiţiei.

La Bucureşti, protestatarii se întâlnesc în Piaţa Victoriei. „Ne întâlnim la ora 17.00 în Piaţa Victoriei, urmând să plecăm în marş către Casa Poporului la ora 18:00. Traseul va fi următorul: Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Universitate - Piaţa Unirii - Piaţa Naţiunilor Unite - Parlament, unde ne oprim şi aprindem luminile telefonului.

Sau fiecare în oraşul lui.

Hai să fim cu toţii în stradă duminică pentru a da alarma! Tăcerea noastră e puterea lor, aşa că hai să facem gălăgie! Luptăm până la capăt.

E nevoie de următoarele: Oale/cratiţe/capace/polonice/linguri/

În acest fel ne facem auziţi. Vedeţi cum a fost la Cluj duminica trecută: 

https://www.facebook.com/coruptia.ucide/videos/724969691025272/

Îi PUTEM opri? Da, categoric! 

VREM să îi oprim? La întrebarea asta va trebui să ne răspundem fiecare în parte, onest.

Ce e sigur, însă, e că răspunsurile noastre, adunate la un loc, vor determina viitorul nostru şi al României pentru mulţi ani de acum încolo.

În afară de legile justiţiei sunt mai multe probleme presante:

- Nationalizarea mascată a Pilonului II de pensii
- Modificările codului fiscal, ce urmează sa arunce România într-un haos, începând cu 1 ianuarie 2017. 
- Pe plan local, Gabriela Firea face un stat în stat din primăria Bucureşti. 

La toate acestea se adaugă şi situaţia gravă din Sănătate, Educaţie, Infrastructură, Economie, Cultură.

CE POŢI FACE?

1. Hai în stradă. Te simţi revoltat, încrezător ca vom reuşi sau, din contră, obosit şi resemnat? Hai oricum! Stările trec, faptele rămân şi ele sunt singurele care contează. In februarie am oprit OUG13. Asta o sa facem si acum.

2. Contactează-ţi parlamentarii şi cere-le să respingă toate modificarile aduse legilor justiţiei. Sună-i! Scrie-le! Mergi în audienţă! Pune accent pe senatori deoarece VOTUL FINAL pentru legile Justitiei se dă luni, 18 Decembrie, la Senat! Efortul tău contează! 

3. Scoate-ţi din cap odată pentru totdeauna ideea că “Degeaba! Nu se schimbă nimic! Deja suntem în Dictatura!" 
Fals. Nu este nimic pierdut! Atâta timp cât suntem uniţi şi hotărâţi, aceste propuneri nu vor trece, iar România va rămâne o democraţie. 

4. Informează-te şi informează-i pe ceilalţi! Găseşti materiale foarte clare pe Corupţia Ucide, Declic, REZISTENTA, Factual.

5. Ne bucurăm pentru că faci parte din aceasta comunitate. Ca să putem să ne facem auziţi avem nevoie de ajutorul tău. Te rugăm să dai share evenimentului + invite + mesaje private .

6. Dacă nu locuieşti în Bucureşti, ieşi oriunde te afli. (Mulţi sunt prezenţi la sediile PSD din ţară, discuta cu cei din oraşul tău şi organizaţi-vă ) 

#vavedem #faraviolenta

Notă : fiecare este răspunzător în faţa legii pentru comportamentul din timpul protestelor“. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Protest al copiilor la adresa primăriei care vrea să le dezafecteze locul de joacă. Pancarte şi lozinci: „Copiii au un drept! Nu ne distrugeţi copilăria!“

Sediul PSD Constanţa, pichetat de USR. Protestatarii s-au instalat cu scaune şi steaguri: „Vom vizita zilnic PSD-ul“

Majorarea taxelor şi impozitelor locale scoate lumea în stradă la Constanţa. „Autoritatea locală intenţionează să ne jumulească complet şi pe ascuns”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite