Protestele în Portul Constanţa au fost reluate. Sindicaliştii şi operatorii cer demiterea administraţiei impuse de Radu Mazăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste în Portul Constanţa Foto S.I.
Proteste în Portul Constanţa Foto S.I.

Protestele în Portul Constanţa au fost reluate în dimineaţa de luni, 21 aprilie. Sindicaliştii şi operatorii care au făcut front comun în faţa conducerii Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa cer demiterea echipei instalate de Radu Mazăre.

Protestatarii au ocupat iarăşi platoul din faţa companiei Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Ei promit că nu vor mai înceta acţiunea până când nu va fi îndepărtată conducerea impusă de Radu Mazăre, primaurl aflat în arest pentru corupţie.

„Am reluat protestul, în faţa APC, cu tot arsenalul. Ministerul Transporturilor trebuie să rezolve odată situaţia explozivă din Portul Constanţa, care periclitează siguranţa unui obiectiv strategic de interes naţional şi locurile de muncă a mii de angajaţi. Această conducere nu mai are ce căuta la cârma platformei portuare“, declară Mircea Burlacu, liderul sindicatelor portuare.

Administraţia Porturilor Maritime Constanţa este manageriată şi la ora actuală de echipa Mazăre, deşi municipalitatea nu mai este de anul trecut acţionar la compania deţinută de Ministerul Transporturilor.

Mai mult, firmele din port sunt nemulţumite că Master Planul - strategia naţională de modernizare şi dezvoltare pe următorii 25 ani a Portului Constanţa, pe care trebuie să o elaboreze APMC şi consultantul Ernst&Young-Inros Lackner - este ţinut încă ascuns de consultările cu operatorii portuari. „APMC, în calitate de autoritate publică, îşi încalcă obligaţia de a supune consultării publice proiectele de interes deosebit“, arată operatorii portuari.

Ei sunt nemulţumiţi, printre altele, de faptul că echipa Mazăre vrea să transforme portul vechi în port turistic cu terase şi baruri, în detrimentul activităţii economice de amploare.

În primăvara 2012, sindicaliştii au protestat 72 zile pentru îndepărtarea echipei de conducere catalogate drept abuzive şi tiranice. Ministerul Transporturilor a fost nevoit să demită managerii, în cele din urmă.

Vă mai recomandăm

FOTO VIDEO Ministerul Transporturilor, somat: „Ori ei, ori noi“. Sindicaliştii şi operatorii portuari, nemulţumiţi de administraţia Mazăre

Portuarii reiau protestele. Peste 7.000 de sindicalişti protestează joi pentru „desfiinţarea Republicii Mazăre“

FOTO VIDEO Portul Constanţa, de la proteste la vorbe grele. Sindicaliştii şi Radu Mazăre se acuză reciproc că servesc interesele unor grupuri

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite