Proteste în toată ţara: „Treziţi-vă! Salariile scad, inflaţia creşte!“

Proteste în toată ţara: „Treziţi-vă! Salariile scad, inflaţia creşte!“

Protestatari din grupul Rezistenţa Constanţa Sursa Facebook Rezistenţa Constanţa

Protestatarii se întâlnesc din nou duminică, 11 februarie, într-o nouă demonstraţie la adresa guvernării PSD. La Constanţa se protestează seară de seară, de mai bine de un an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Protestul paşnic are loc, ca de fiecare dată, în faţa Prefecturii Constanţa. Manifestanţii sunt chemaţi la ora 18.00.

„Treziţi-vă! Salariile scad, inflaţia creşte! Milioane de români vor avea salariile mai mici ca în 2017 în urma <revoluţiei fiscale>! Îndemnăm oamenii să se alăture acestui protest. Cerem sindicatelor să se alăture protestului, să scoată oamenii în stradă dimineaţa şi după amiaza în timpul săptămânii şi să declanşeze GREVA GENERALĂ!

Au început să apară efectele grave ale revoluţiei fiscale, combinată cu noua lege a salarizării şi ordinul de ministru privind sporurile pentru fiecare categorie în parte. Salariile au început să scadă după ce contribuţiile sociale au trecut din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

Fluturaşii cu salariile micşorate pe luna ianuarie au început să fie primite de angajaţii de la buget sau din mediul privat. Alţi angajaţi urmează să primească fluturaşii cu salarii mai mici în următoarele zile. Măririle salariale care au fost anunţate pentru 2018 se dovedesc doar praf în ochii angajatorilor.

Cei afectaţi care lucrează la stat lucrează în domeniul învăţământului, sănătăţii, administraţiei publice şi lista continuă. Angajaţii care lucrează în domeniul privat vor fi cei mai mult afectaţi deoarece mulţi angajatori nu au crescut salariile angajaţilor. În pofida faptului că salariile scad pentru angajaţii de la buget şi din mediul privat, venitul lunar al parlamentarilor creşte.

Dacă noi nu reacţionăm şi nu ieşim masiv în stradă, conducerea PSD+ALDE va spune că românii sunt mulţumiţi cu scăderea veniturilor. Sperăm că aceste scăderi de venituri să le simtă românii în buzunare şi să se trezească din indiferenţă.

Vom ieşi în stradă la protest şi pentru multe alte probleme iar dintre acestea cele mai importante sunt respingerea celor trei legi ale Justiţiei, respingerea modificărilor aduse la codurile penale şi incompetenţa guvernului slugarnic lui Dragnea. 

Protestul este notificat pentru intervalul orar 18.00-23.00“, este anunţat pe pagina de Facebook a evenimentului creat de Rezistenţa Constanţa

Pe aceeaşi temă: 

Un an de protest neîntrerupt. Rezistenţa Constanţa a fost în stradă în fiecare seară, indiferent de vreme

citeste totul despre: