Protest la PSD: „Comandanţii de unităţi şi mari unităţi au trepte de salarizare mai mici decât clovnii şi alţi artişti de circ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un comando în rezervă a protestat miercuri, 10 mai, în faţa sediului central al PSD, din Bucureşti. Cdor.(r) Nicolae Vlăduţoiu din Constanţa a ales să-şi exprime astfel nemulţumirea faţă de politica de salarizare a militarilor.

Comandorul în rezervă Nicolae Vlăduţoiu anunţase că la data de 10 mai, ora 9.00, imbrăcat cu ţinută de instrucţie (aşa-numita ţinută de „deşert“) va fi prezent în faţa sediului PSD din Bucureşti, pentru a-şi manifesta indignarea faţă de „politica de umilire, discriminare şi denigrare a militarilor români în activitate şi în rezervă/retragere“.

„Armata nu este a politicienilor. Ea este a Statului Român şi a poporului Român! Armata este garantul independenţei, suveranitătii şi integrităţii teritoriale a ROMÂNIEI pe care, noi militarii nu o negociem cu nimeni.

Armata se pregăteşte din timp de pace pentru a fi în măsură să-şi apere, la război patria şi poporul, chiar cu preţul vieţii. Armata este <braţul înarmat> al politicului, dar numai în caz de pericol.

Cine vrea să se alăture demersului meu îi aştept cu dragă camaraderie. ONOR ŞI PATRIE! 

Comandor (r) Nicolae Vlăduţoiu“

Acesta a fost mesajul transmis de comandor caramazilor săi.  

În dimineaţa de miercuri, 10 mai, la ora stabilită, cdor (r) Vlăduţoiu s-a instalat în dispozitiv. Însoţit de câţiva colegi, el a depus la sediul PSD din Bucureşti o scrisoare de protest, pe care o redăm integral: 

„Domnului Liviu Dragnea 

Preşedintele Partidului Social Democrat 

De peste 25 de ani asistăm la erodarea, cu bună ştiinţă, a Statului Român. Am asistat pasivi la adevărate acte de trădare naţională: distrugerea industriei şi agriculturii româneşti. Asistăm la ştergerea de pe hartă lumii a acestui colţ de răi binecuvântat de Dumnezeu. Ne-am săturat să fim batjocoriţi şi umiliţi în lume, pentru că cei care ne-au reprezentat nu au avut niciun interes să promoveze şi să păstreze în relaţiile internaţionale adevăratele valori, autentice ale României 

Luaţi măsuri hotărâte şi: 

Opriţi defrişarea pădurilor, vânzarea pe nimic a bogăţiilor solului şi ale subsolului. 

Opriţi exodul fraţilor şi copiilor noştrii pe meleaguri străine pentru o pâine mai bună. 

Opriţi derapajele nepermise ale Instituţiilor Statului. 

Opriţi politica de educaţie a copiilor şi tinerilor noştrii prin programe şcolare menite să “prostească", nu să dezvolte. 

Opriţi politica de desnaţionalizare prin tăinuirea adevăratei istorii a poporului român şi interziceţi propagarea istoriei contrafăcute în laboratoarele celor care ne vor pieirea. 

Harta Europei, dar mai ales harta României, este plină de crucile eroilor neamului care au luptat, s-au jertfit şi au plătit preţul suprem, VIAŢA, pentru a lasă o moştenire extraordinară urmaşilor lor şi urmaşilor, urmaşilor lor. 

Opriţi politica de umilire şi de discriminare a militarilor români, politică ascunsă, de desfiinţare a Armatei. Politică promovată în ultimi ani este un act de ÎNALTĂ TRĂDARE. Desfintarea Armatei înseamnă desfintarea STATULUI. Militarii şi personalul civil din Armata României sunt cei mai prost plătiţi din societatea românească. Armata este echipată şi înzestrată necorespunzător. 

Să credem că proiectul Legii Salarizării Unitare a fost eleborat fără acordul dumneavoastră? Mă întreb de unde atâta cinism şi răutate la adresă militarilor activi şi în rezervă. Oare aţi observat câte articole din Legea Fundamentală, Constituţia României au fost încălcate? 

Şeful Statului Major General, comandantul de facto al Armatei Române, are acelaşi coeficient de salarizare cu manelistii şi cu mânuitorii de păpuşi-marionetă! Comandanţii de unităţi şi mari unităţi sunt situaţi pe trepte de salarizare inferioare celor în care sunt încadraţi clovnii şi alţi artişti de circ.

Nu ştiaţi? Va prezint două exemple: 

 - Şeful Statului Major General (General cu patru stele) coeficient 4,35 (pag. 56 draft) pe aceeaşi treaptă cu dirijor, coregraf, solist vocal, mânuitor păpuşi-marionetă. 

 - Colonelul (comandant de unitate, mare unitate): coeficient 2,32 2,74, pe aceeaşi treaptă cu sculptor păpuşi (pag. 56), sufleor (pag. 57) şi cu o treaptă mai jos decât un artist de circ: coeficient 2,91 (pag. 58), sau mânuitor păpuşi: coeficient 3,37 (pag. 58), 

Ca să nu mai vorbim că prin art. 40 din proiectul Legii Salarizării Unitare încălcaţi drepturile de pensie ale personalului militari - actualizarea în timp real. 

De aceea nu va rog, nu vă implor, ci vă somez să opriţi discriminarea şi umilirea militarilor activi şi în rezervă.

Militarii în rezervă nu au pensii speciale. Militarii în rezervă au pensii militare de serviciu. 

Militarii activi nu sunt nici manelişti, nici păpuşari şi nici artişti de circ. Ei sunt luptători care au jurat să-şi apere ţara chiar cu preţul vieţii! 

Îndreptaţi DISCRIMINAREA PENSIONARILOR MILITARI, provocate de LEGEA 223/2015 ŞI OG 57/2015, care nu respectă principiul actualizării şi recunoaşterii situaţiilor juridice similare: la grade, funcţii, specialitate, vechime egale-pensii egale, indiferent de anul pensionării. 

FIŢI ROMÂNI, FIŢI PATRIOŢI ŞI LUPTAŢI PENTRU ŢARA DUMNEAVOASTRĂ! 

Cu stimă şi consideraţie 

Comandor (rez) Nicolae Vlăduţoiu“

Pe aceeaşi temă:

Militarii dobrogeni care au spus: „Pe aici nu se trece“. Istoria Regimentului 36 Infanterie defiinţat în 2005

Militarii critică aspru afirmaţia lui Daniel Barbu despre meseria de parlamentar, care ar fi mai riscantă decât o misiune în Afganistan: „Barbu este un nefericit“

  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite