Protest faţă de nesimţirea de pe plaje, în faţa instituţiei publice care le administrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

În multe locuri de pe plajele din staţiunea Mamaia este imposibil să te plimbi pe malul mării din cauza şezlongurilor aşezate până în apă. De asemenea, lipseşte suprafaţa neocupată de 30%, destinată celor care vor să facă plajă pe cearceaf.

Grupul de Dialog şi Bună Convieţuire din Constanţa anunţă pentru vineri, 12 iulie, un protest în faţa Administraţiei Bazinale Dobrogea-Litoral (ABDL), strada Mircea cel Bătrân numărul 127, instituţia care administrează toate plajele litoralului românesc.

Protestul, care se va desfăşura între orele 11.00-12.00, a primit acordul comisiei de specialitate din cadrul primăriei Constanţa.

„Protestul va avea un caracter paşnic, prilej cu care vom depune si o petiţie scrisă, rezultată în urma dezbaterilor publice pe care grupul nostru le-a organizat duminică, la Casa de Cultură”, spun organizatorii.

Ce nemulţumiri şi doleanţe au protestatarii: 

  • nerespectarea gradului de ocupare al plajelor, 70%(ocupat) - 30% (liber)  - staţiunea Mamaia
  • nerespectarea suprafeţei de 5 metri pătraţi aferenţi fiecărui şezlong (exemple: Plaja Perla, Plaja Reyna)
  • neaplicarea legilor în vigoare de către autorităţi
  • cerere adresată A.B.A.D.L. de a ne pune la dispoziţie contractul de modernizare al plajelor, cu fonduri europene
  • nerespectarea termenului european de 5 ani în privinţa utilizării comerciale a plajelor nou create (2015-2020)
  • panouri cu schiţa plajei instalate obligatoriu pe fiecare plajă

ANAF, Poliţia Locală, Apele Române şi OPC pot da sancţiuni, repetate, pentru încălcarea legilor pe spaţiul public – de la lipsa bonurilor fiscale, la nepăstrarea curăţeniei şi a limitei de plajă, intrarea cu maşina pe plajă sau nerespectarea drepturilor celor care vin la plajă. Iar autorităţile declară că dau amenzi de sute de lei şi dispun repararea situaţiei.

Faptul că haosul perpetuează înseamnă clar că legea nu este, însă, aplicată, iar prima abatere este făcută chiar de către autorităţi. Acesta insistă pe amendare, cu orice preţ, pentru nimicuri, dar lasă să continue debandada generală neimpunând ferm respectarea legii.

Pe aceeaşi temă:

Ce reguli ar impune civilizaţia pe litoralul Mării Negre. „Plaja este domeniu public, nu vacă de muls pentru şmecheri“

Turiştii de pe litoralul supraaglomerat, urmăriţi de mizerie şi bădărănie: „La patru stele să nu poţi să te uiţi afară din cameră?“


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite