FOTO Mesajul unui copil, la protestul la adresa eutanasierii câinilor: „Nu-mi ucide cel mai bun prieten!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi constănţenii s-au alăturat pe 8 martie celui mai mare protest european care vrea să aducă în atenţia lumii întregi problema eutanasierii câinilor fără stăpân din România.

Peste o sută de constănţeni, iubitori de animale, s-au alăturat astăzi protestului iniţiat de Fundaţia „Baricada Verde“, prin care vor să sensibilizeze opinia publică faţă de decizia autorităţilor locale de a eutanasia animalele fără stăpân. Chemarea s-a dat pe Facebook, aşa că mulţi constănţeni au răspuns „prezent“.

Iubitori ai animalelor de toate vârstele s-au adunat în faţa City Park Mall şi au scandat pentru drepturile maidanezilor. „Vrem adăposturi, nu morminte“, „Nu-mi ucide cel mai bun prieten al meu“, „Opriţi crima“, sunt doar câteva mesaje pe care participanţii le aveau pe pancarte. Majoritatea dintre ei au venit însoţiţi de câinii lor, mulţi adoptaţi de la colţul străzii.

„La Constanţa nu se aplică legea“

„Protestul se organizează în întreaga Europă pentru a determina autorităţile să aplice legea. La Constanţa nu se permite adopţia la distanţă, câinii fiind eutanasiaţi. Mai multe cereri de adopţie a câinilor din partea iubitorilor de animale au ajuns la Serviciul de Ecarisaj şi li s-a spus că vor primi răspunsul în 30 de zile, conform legii. Numai că animalele fără stăpân se eutanasiază în 14 zile“, spune Cristina Andrei, organizator al protestului.

Ea spune că, atunci când un copil este muşcat de un câine, vina este a părinţilor care nu-şi supraveghează copilul. „Am văzut situaţii în care i se spunea copilului «Dă cu piciorul în câine, nut e atinge de el, că are purici!»“, povesteşte organizatorul.

Din faţa City Park Mall, cei prezenţi la protest au plecat la un marş pe străzile Constanţei. Totodată, s-a iniţiat o petiţie pentru ca animalele fără stăpân să nu mai fie eutanasiate, ci să se permită adopţia lor.
Organizatorii spun că, în curând, la Constanţa va fi un adăpost unde vor fi îngrijiţi câinii şi unde speră să se găsească o familie pentru fiecare căţel.

Protestele nu se vor opri aici. Duminică, 16 martie, la ora 16.00, o nouă adunare a iubitorilor de animale va avea loc pe platoul din faţa Casei de Cultură Constanţa.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite