Prostituţie în salonul de masaj al unei mici vedete locale. O profesoară, un poliţist şi un jandarm, implicaţi în reţea

Prostituţie în salonul de masaj al unei mici vedete locale. O profesoară, un poliţist şi un jandarm, implicaţi în reţea

Claudiu Giorson Belecciu şi Margareta Drăguţ FOTO Arhivă personală

Un grup de constănţeni, cu poziţii respectabile în comunitate, printre care o profesoară, un poliţist şi un jandarm, a devenit grupare infracţională organizată de prostituţie. Traficul de carne vie se făcea prin salonul de masaj condus de concubinul profesoarei.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa  au efectuat în data de 26 ianuarie 2014, un număr de 5 percheziţii domiciliare. Acţiunea viza o grupare infracţională organizată, formată din 19 membri, specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie. 

Începând cu anul 2012, prin intermediul unei societăţi comerciale care deţinea un salon de masaj, membrii grupării infracţionale au desfăşurat activităţi de proxenetism.

Angajatele salonului asigurau servicii sexuale contra cost atât la salonul menţionat, cât şi prin deplasări la unităţi hoteliere din Constanţa, Eforie, Năvodari, organizate în prealabil de membrii grupării.

Au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării, în special din medii sociale şi familiale precare. 

Gruparea infracţională a beneficiat şi de sprijinul unui agent de poliţie, Ionuţ Borcea, şi al unui jandarm, aceştia implicându-se în derularea activităţii de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziţie a unor locaţii. S-a stabilit, totodată, faptul că lucrătorul din cadrul poliţiei informa personalul salonului ori de câte ori poliţia desfăşura controale.

O altă învinuită, Marga Drăguţ, este concubina liderului Claudiu Giorson Belecciu. Ea este profesoară la Colegiul Mihai Eminescu din Constanţa şi se ocupa de postarea anunţurilor pe diverse site-uri, în scopul găsirii clienţilor. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că Marga Drăguţ este profesor de 14 ani, dar că nu vor ezita să ofere anchetatorilor tot sprijinul pentru cercetarea ei, dacă acest lucru se impune. 

Claudiu Giorson Belecciu este o mică vedetă locală. Pe timpul sezonului estival el a creat sculpturile de nisip din staţiunea Mamaia. 

Procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus faţă de şapte persoane măsura preventivă a reţinerii, urmând să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. 

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanţa.

„Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie“, specifică anchetatorii.

Poliţistul implicat în această reţea este şi el un om al legii cu vechime. Ionuţ Borcea era angajat ca agent de poliţie la Secţia 3 Constanţa. Bărbatul se afla în serviciu de 11 ani şi şefii lui îl ştiau de om serios. Anchetatorii spun acum că Borcea era şoferul de ocazie al prostituatelor. El se află acum în arestul IPJ Constanţa şi urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. 

Jandarmul care îl însoţea pe poliţist de obicei şi-a dat demisia din cadrul Inspectoratuluid e Jandarmi Constanţa. 

Revenim cu amănunte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările