Produse cumpărate din magazine, vândute ca „tradiţionale” în parcarea unui supermarket

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Control OPC Constanta FOTO CJPC Constanta

Reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor au depistat miercuri, 18 octombrie, un comerciant care vindea produse „tradiţionale” achiziţionate de la alţi comercianţi, fără acte de provenienţă.

Comisarii Centrului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au verificat un comerciant care vindea produse tradiţionale într-un spaţiu amenajat în parcarea unui supermarket din municipiul Constanţa. Verificarea s-a făcut în urma unei plângeri primite din partea unui consumator care atrăgea atenţia că acele produse nu sunt tradiţionale, ci provin din alte magazine.

„Mulţumesc cetăţeanului (consumatorului) care a deconspirat acest comerciant de păcăleli! Salut iniţiativa acestuia şi rog pe fiecare dintre cei care au la cunoştinţa acest tip de practică comercială incorectă, să ne informeze! Păstram anonimatul”, a declarat Horia Constantinescu, directorul CJPC Constanţa.

În urma controlului, comisarii au trimis spre distrugere, pentru lipsa etichete şi lipsa documentelor de provenienţă 87 de kilograme de produse lactate, 71 de kilograme de produse din carne - pretinse a fi tradiţionale, dar care provin din fabrici specializate -  72 de litri de vin, ţuică şi siropuri, 20 de kilograme de pâine.

„Produsele alcoolice nu respectau normele fiscale şi nici cele de producător. Lipsa documentelor şi a etichetelor ne împiedică să ştim exact ce sunt. Poate sunt în afara termenului de durabilitate minimală, poate sunt din carne de dromader, poate conţin otrăvuri, poate nu ştim pe cine să căutam ca producător”, a mai spus Horia Constantinescu.

Tot el a menţionat că mâine, 19 octombrie, comerciantul trebuie să se prezinte la sediul CJPC Constanţa cu o serie de documente, moment în care i se va aplica şi o amendă care se va încadra între 5.000 de lei şi 30.000 de lei pentru înşelarea consumatorilor.

De asemenea, comerciantul trebuie să facă dovada distrugerii produselor. Şi cei de la ANAF Antifraudă au fost sesizaţi deoarece vânzătorul nu avea casă de marcat şi acte de provenienţă a mărfurilor.

Pe aceeaşi temă:

Falşi producători, amendaţi de OPC Constanţa. Ţăranii vindeau marfă de la supermarket ca fiind „de la ei din curte“

Protecţia Consumatorilor a oprit temporar activitatea restaurantului Rustic din Constanţa

 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite