Primul incubator de afaceri pentru femei, înfiinţat printr-un proiect european

Primul incubator de afaceri pentru femei, înfiinţat printr-un proiect european

La înfiinţarea incubatorului de afaceri de la Universitatea Ovidius Foto Sînziana Ionescu

Primul incubator de afaceri pentru femei din România, un centru de antreprenoriat feminin, a luat fiinţă la Constanţa, printr-un proiect european dedicate ţărilor dunărene.


Centrul de antreprenoriat pentru femei va funcţiona la Universitatea Ovidius, odată cu alte trei incubatoare similare din Ungaria, Bulgaria, Bosnia-Herţegovina.

„Vom sprijini femeile întreprinzătoare să îşi pună ideile în practică.

Avem colege cu succes în afaceri care să le împărtăşească din experienţa lor, avem cadre universitare care să le îndrume spre însuşirea cunoştinţelor teoretice de care au nevoie pentru a-şi desăvârşi educaţia, avem profesionişti consultanţi pentru a le fi de ajutor în descurcarea iţelor administrative şi birocratice.

Este un început care va prinde contur şi de care sperăm să se folosească îndeosebi tinerele care vin la Universitatea Ovidius dorindu-şi în viaţă mai mult decât un serviciu, ci o provocare - o carieră în antreprenoriat“, a anunţat marţi, 9 septembrie, Iulian Gropoşilă, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) din Constanţa.

Proiectul european „Women in Business“ este dezvoltat de PIMM şi Universitatea Ovidius, alături de parteneri din Austria, Bosnia şi Hertegovina, Bulgaria, Croaţia, Germania, Republica Moldova, Slovenia şi Ungaria, în cadrul Programului Transnaţional Dunărea.

În cadrul proiectului vor fi identificare exemple de bune practici pentru promovarea tinerelor în afaceri, exemple ce vor fi propuse ca politici publice pentru susţinerea economiei sociale. 

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Protestul antreprenorilor de la Constanţa: „Ăsta e AJAF, nu ANAF“

 

 

citeste totul despre: