Candidaturi depuse pentru rectoratul Universităţii Ovidius: Doina Catrinoiu, Ana Rodica Stăiculescu şi Sorin Rugină

Candidaturi depuse pentru rectoratul Universităţii Ovidius: Doina Catrinoiu, Ana Rodica Stăiculescu şi Sorin Rugină

Rectoratul Universităţii Ovidius din Constanţa, disputat de profesori prestigioşi FOTO S.I.

Universitatea Ovidius a înregistrat primele candidaturi la funcţia de rector. Înscrierile au debutat la 2 aprilie, iar luni, 7 aprilie, prof.univ.dr. Doina Catrinoiu şi prof.univ.dr. Ana Rodica Stăiculescu şi-au depus oficial dosarul de candidatură. A doua zi, prof.univ.dr. Sorin Rugină şi-a depus candidatura pentru funcţia de rector.

Doina Catrinoiu este cadru didactic la Facultatea de Medicină şi şef al Clinicii de medicină internă I din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la specialitatea Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice.

Ana Rodica Stăiculescu este doctor în Ştiinţe socio-umane, fiind cadru didactic al Departamentului de Ştiinţe Administrative din cadrul Facultăţii de Drept, Ştiinţe Administrative şi Sociologie.

Anunţată pentru a doua zi, înscrierea prof.univ.dr. Sorin Rugină a avut loc marţi, 8 aprilie. Profesor universitar doctor la Facultatea de Medicină, Rugină s-a prezentat la secretariatul universităţii, depunându-şi dosarul de candidat la funcţia de rector.

Calendarul alegerilor pentru desemnarea noului rector prevede încheierea înscrierii candidaţilor la data de 10 aprilie. În perioada 11 aprilie - 9 mai se desfăşoară campania oficială de promovare a programelor manageriale. Alegerile pentru desemnarea unui nou rector are loc la data de 12 mai.

Universitatea Ovidius din Constanţa a rămas fără rector ales, în urma unei anchete DNA Bucureşti, care a stabilit că admiterea la Facultatea de Farmacie se făcea pe şpagă. Rectorul Dănuţ Tiberius Epure, prorectorul Gabriela Stanciu şi complicii lor au fost trimişi în judecată pentru mită în formă continuată.

Aflat după gratii de la finele lunii iulie 2013, fostul rector Epure a primit înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu. Epure a primit vestea cea bună şi s-a întors la Constanţa la 2 aprilie, chiar în ziua în care debuta cursa pentru rectoratul Universităţii Ovidius. La 11 martie, el are un nou termen de judecată în procesul de corupţie, la Tribunalul Ilfov.

Vă mai recomandăm

Profesorul universitar doctor Sorin Rugină candidează la funcţia de rector al Universităţii Ovidius din Constanţa

Universitatea Ovidius va avea un nou rector în luna mai

Fostul rector Dănuţ Epure a primit arest la domiciliu. El a revenit în Constanţa chiar în ziua în care s-a dat startul cursei pentru conducerea Universităţii Ovidius

Dănuţ Epure, rectorul prins cu şpagă, rămâne în cătuşe

Cum se negocia şpaga în biroul rectorului Dănuţ Epure de la Universitatea Ovidius

EXCLUSIV Profesorul Mihai Gîrţu: „Universitatea Ovidius este prizoniera unui grup de interese. Declinul continuă. Soluţia nu trebuie aşteptată din afara universităţii“

Universitarii au decis. Rectorul Universităţii Ovidius va fi ales tot prin vot secret

Prima condamnare în procesul şpăgii de la Universitatea Ovidius. Stere Tala, complicele rectorului Dănuţ Epure, condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare

Decanii facultăţilor de la Ovidius rămân pe funcţii deocamdată. Unele specializări sunt la un pas de desfiinţare

Rectorul Dănuţ Epure, prorectorul Gabriela Stanciu şi complicii lor la şpagă, trimişi în judecată de DNA

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: