Primarul Constanţei, mesaj pentru IPS Teodosie: „Cred că şi Arhiepiscopia trebuie să respecte regulile. Aici e dreptatea lui Solomon”

Primarul Constanţei, mesaj pentru IPS Teodosie: „Cred că şi Arhiepiscopia trebuie să respecte regulile. Aici e dreptatea lui Solomon”

Ips Teodosie, arhiepiscopul Tomisului

Vergil Chiţac, primarul Constanţei, consideră că şi preoţii trebuie să respecte regulile sanitare şi să renunţe la ideea de la organiza pelerinaje religioase.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aici e dreptatea lui Solomon. Eu am avut o discuţie pe tema asta cu Înalt Prea Sfinţia Sa şi mi-a argumentat că aşa cum omul are nevoie de hrană fizică, aşa are nevoie şi de hrană spirituală. Şi că e o parte a drepturilor fundamentale, dreptul la credinţă. Pe mine, pe de altă parte, toată viaţa m-a guvernat ştiinţa. Eu cred că regulile trebuie respectate în cazul ăsta. Voi avea o discuţie foarte serioasă cu IPS Teodosie, fiindcă nu putem să expunem lumea”, a spus primarul miercuri seară, la B1 TV.
 
El a mai declarat că nu înţelege această situaţie în contextul în care foarte multe feţe bisericeşti au fost infectate cu noul coronavirus, ba chiar unii preoţi chiar au murit. „Cred că şi Arhiepiscopia trebuie să respecte regulile”, a conchis Chiţac.
 
Tribunalul Constanţa a respins cererea Înalt Prea Sfinţitului Teodosie de a ţine un pelerinaj de Sfântul Andrei. Asta nu l-a oprit pe înaltul prelat să îi îndemne pe oameni să meargă la pelerinaj. În plus, i-a trimis o scrisoare premierului,  în care îi spunea că oamenii au îndurat suficient şi că nu va îngădui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Andrei să fie călcat în picioare.
 
În timp ce magistraţii constănţeni respingeau cererea intentată de Arhiepiscopia Tomisului împotriva autorităţilor locale, prin care s-a cerut să fie permisă organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a ţinut o slujbă într-o biserică din Constanţa. Rând pe rând, enoriaşii au fost scoşi afară de forţele de ordine, deoarece în timpul carantinei, slujbele se organizează doar în exteriorul lăcaşelor de cult. În plus, zeci de oameni nu purtau nici măcar măşti de protecţie. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările